Sinds de lancering van PlayStation Plus voor de PlayStation Vita zitten Uncharted: Golden Abyss en Gravity Rush in de Instant Game Collection. Twee prima games die je zeker even moet spelen, maar nu na een lange tijd staan die games er nog steeds in en men gaat dus vanzelf vragen of dat ooit gewisseld gaat worden.

In de eerste instantie was het de bedoeling dat ze in november 2013 gewisseld zouden worden, maar toen het moment daar was achtte Sony het nog niet nodig om te wisselen. Nu een klein half jaar verder is de vraag weer opgedoken en wel via het PlayStation Blog.

Chris Howe, PlayStation Store en Plus content manager bij Sony Europa, heeft op die vraag gereageerd met het bericht dat Sony op dit moment nog geen plannen heeft om dit te wijzigen. In navolging van een mogelijke wisseling in november vorig jaar voegde hij hier aan toe dat de wisseling niet vertraagd is, maar dat er gewoon geen plannen voor zijn.

“I know it’s been asked quite a bit but I have no information to share regarding the Vita titles. Only thing I can say is that for now we have no plans to change them.”

“There is no delay [in replacing them], we have no plans to update these games.”