Gisteren werd wereldkundig gemaakt (samen met de bovenstaande trailer) dat er dit jaar nog een nieuwe Batman game komt die in ontwikkeling is bij Rocksteady. Game Informer heeft vaker primeurs met nieuwe games die gelijk met een groot artikel in het blad staan en zo ook is dat in maart het geval. In de nieuwste editie valt al het nodige te lezen over Batman: Arkham Knight.

Zo vertelt game director, Sefton Hill, dat de game geen multiplayer zal bevatten. Het is puur een singleplayer game. Hill legt verder uit dat vanaf het begin de visie duidelijk was. De focus ligt op het creëren van de best mogelijke singleplayer ervaring en dus is er geen tijd voor een multiplayer. Ze hebben ook het gevoel dat de game geen multiplayer nodig heeft.

“Right at the start this was our vision. It’s going to take all of our effort for all of this time. We don’t have the time to do multiplayer. We want to focus on making the best single-player experience we can. We don’t feel that it needs a multiplayer element. Warner Bros. backed that up right at the start.”

Uitgever van Batman: Arkham Knight, Warner Bros. stond vanaf de start achter de studio en je hoeft dus geen multiplayer te verwachten in de game. Vinden jullie dit jammer of snap je de keuze?