EA: “Battlefield: Bad Company 2 is de eerste aanval op Call of Duty”

Oorlog, het is het meest serieuze onderwerp wat elke dag besproken wordt. Overal is er wel oorlog, zowel tussen landen of gewoon competitieve en gezonde oorlog tussen uitgevers van games. Electronic Arts heeft pas geleden er eentje laten ontwaken tussen hun en Activision om de First Person Shooters (FPS), omdat EA Activision van de troon wil stoten.

Om de aanval te openen, komen ze begin maart met Battlefield: Bad Company 2 en bij monde van EA’s Europese baas Jen Uwe Inat begint dan echt de strijd. Hij verteld in een interview tegenover het MCV magazine dat Battlefield: Bad Company 2 serieuze competitie wordt van Call of Duty: Modern Warfare 2.

Met deze game gaat de strijd tussen EA en Activision in het FPS-genre echt beginnen en we zullen wel merken hoe het allemaal gaat lopen. Zeker gezien aan het einde van dit jaar beide uitgevers met een nieuwe FPS komen; EA met Medal of Honor en Activision met een nieuwe Call of Duty.

“In March we will launch Battlefield: Bad Company 2, which is our first strong attack on Call Of Duty. The shooter space is one we don’t want to give up. It’s an important genre and we were the number one. So we are certainly working on how we can get that crown back and Battlefield: Bad Company 2 is an important product in that context.”

Lees hier het interview met Jen Uwe Inat, welke op pagina 12 te vinden is.

7 reacties

 1. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  Ik twijfel nog of ik hem ga halen, deel 1 was gruwelijk maar ik ben Modern Warfare 2 nog niet zat… En ik ben ook nog benieuwd naar Medal of honor want ik denk dat die eerder een concurrent kan worden van MW2 dan bad company 2 want bad company 2 is toch een totaal andere FPS vergeleken MW2..

 2.    150 XP
  amstel's avatar

  ben mw2 al lang zat ( speel op de pc ) hopelijk kan je met bc2 lekker in teams spelen

 3.    156 XP
  CypherThanatos's avatar

  vond bad company 1 beter dan Modern warfare 1 en/of 2.
  ik weet niet waarom maar bad company ligt mij meer. speel 1 al vanaf de release 😀 en ga zeker weten 2 kopen 😀

 4.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  En toch denk ik dat MW2 het beter gaat doen omdat dat meer een hype was

 5. Anoniem -   
  windu190's avatar

  lol, is dit een grap? call of duty heeft nooit de zogenaamde “troon” gehad. de battlefield franchise bestaat al veel langer, en begon net zoals de call of duty serie eerst in de 2e wereld oorlog. ze doen nu net of call of duty altijd al de beste shooter in zijn soort is en dat Battlefield pas net komt kijken, het is eerder andersom. ik vind call of duty en battlefield allebei natuurlijk uber vet maar wat hier staat klopt gewoon niet helemaal. het klopt natuurlijk dat ze beide nog niet zolang met fps games bezig zijn in deze tijd met zowel SP als MP maar vergeten ze bad company 1 niet? dat was de eerste aanval, niet bad company 2.

 6.    174 XP
  Tom's avatar

  Ik ben MW2 al mee rdan zat, is gewoon niet leuk meer online voor een iemand die dit maar een keer in de zoveel tijd doet. Ik ben voor deze ene keer bereid om aan de kant van EA te gaan staan en deze strijd te winnen.

 7.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  hmm kan niet wachten op cod7 van treyarch 😀 toch op het moment de betere cod ontwikkelaar