Eerder kon je hier al lezen dat er een nieuwe Batman game gaat verschijnen en inmiddels weten we ook dat Batman: Arkham Knight op 14 oktober naar de PS4 gevlogen komt. Daarnaast is er nog meer informatie naar buiten gekomen over de game. Zo vertelt lead en combat programmer bij Rocksteady, Tim Hanagan, in de nieuwe editie van het blad Game Informer dat er drie tot vijf keer zoveel vijanden actief zijn in Gotham City en dat allemaal op hetzelfde moment.

“At any given time, there are between three to five times the number of thugs active in Gotham City than there were in Arkham City,”

De PlayStation 4 en de Xbox One stelt Rocksteady in staat om veel meer met de speelwereld te doen en dat vertaalt zich naar onder andere meer activiteit van vijanden. Dat is niet het enige, want ook de speelwereld is tot zo’n vijf keer groter dan die van Arkham City.

Alsof dat nog niet genoeg is, zal het binnen de franchise voor het eerst mogelijk zijn om plaats te nemen achter het stuur van de Batmobile. Daarbij zal je onder andere raketten kunnen afschieten en kan Batman op elk gewenst moment gelanceerd worden om vervolgens door de lucht te kunnen glijden.

Heb je de aankondigingstrailer gemist? Die kan je hier terugzien.