Killzone: Shadow Fall heeft sinds de lancering al het één en ander aan downloadbare content gekregen, maar aan nieuwe maps en modi/features ontbrak het nog. Die zullen over niet al te lange tijd ook gaan verschijnen, want Guerrilla Games heeft een hoop details bekendgemaakt van het aankomende The Insurgent Pack.

In het kort bevat dit pakket het volgende: een nieuwe character klasse, drie nieuwe mogelijkheden, drie nieuwe wapens, twee nieuwe modi en twee nieuwe maps. Hieronder per nieuw onderdeel een meer uitgebreide toelichting.

The Insurgent klasse

Een nieuwe klasse met de unieke mogelijkheid om te hacken en stelen. De Insurgent start enkel met een pistool, maar gaandeweg kan hij zijn arsenaal verder uitbreiden door wapens en mogelijkheden van verslagen vijanden te stelen. Deze wapens zal hij vervolgens kunnen gebruiken, ook als hij neergaat. Daarnaast kan hij materiaal van de tegenstanders hacken om in zijn voordeel te gebruiken.

Nieuwe mogelijkheden

  • E-Pulse emitter – Een baken die je kan droppen waarna deze een e-pulse uitzend wat het moeilijker maakt voor vijanden om op dat gebied automaten te installeren.
  • Tactical Echo emitter – Een baken die je kan droppen waarna deze een tactical echo uitzend vanaf een vaste locatie waardoor het gebied moeilijker te infiltreren is door verborgen vijanden.
  • Guard Drone – De assault klasse krijgt met hiermee een stationaire buddy-drone. Na het inzetten zal deze de locatie beveiligen.

Nieuwe wapens

  • M82
  • L512 SMG Pistol
  • Sta14 Rifle

Nieuwe modus

De singleplayer zal voorzien worden van de Elite modus, een nieuwe hoogste moeilijkheidsgraad. Drie levens, een hoge moeilijkheidsgraad en daarmee moet je de campagne doorlopen.

Nieuwe online verzamel modus

Enkel Insurgent uitbreiding bezitters zullen in-game online kratten kunnen verzamelen voor een beperkte tijd. Deze kratten bevatten extra punten en hoe meer je ervan verzamelt dan zul je op een gegeven moment een beloning krijgen.

Nieuwe uitdagingen en trophies

Deze uitbreiding bevat een nieuwe set uitdagingen en trophies. Trophies worden binnenkort bekendgemaakt.

Personalisatie uitbreiding

Het pakket bevat ook nog het één en ander aan personalisatie uitbreidingen, het betreft in totaal vijf verschillende uitbreidingen.

  • Eén OWL skin
  • Drie spotlight moves
  • Eén voice-over pack (beveat HGH en VSA battle chatter stemmen)

Het The Insurgent pakket zal in de PlayStation Store verschijnen in april en €9.99 gaan kosten. Season Pass houders kunnen de content gratis binnenhalen. Voor Killzone: Shadow Fall hanteert men een andere aanpak wat betreft downloadbare content. Uitbreidingen voor de game kosten geld en het gaat dan om uitbreidingen in de vorm zoals hierboven staat. Maps voor de multiplayer zijn daarentegen gratis en de eerste twee DLC maps zijn inmiddels verschenen. Dit zijn de volgende twee: Cruiser en The Hanger. In de onderstaande video’s worden deze maps gedemonstreerd.