Eerder deze week maakte Ubisoft de releasedatum van Watch_Dogs bekend en daarmee komt min of meer een eind aan de lange tijd van afwachten. Op 27 mei zullen we de game uit de schappen kunnen plukken en dat is natuurlijk goed nieuws. Ubisoft gaf ter gelegenheid van de bekendmaking van de releasedatum ook gelijk een trailer vrij en daar is wat tumult over ontstaan.

Zo lijkt de visuele kwaliteit van Watch_Dogs een stukje minder dan hetgeen Ubisoft twee jaar geleden op de E3 bij de onthulling toonde. Is de game visueel van een downgrade voorzien? Dat was de vraag die gesteld werd. Daar heeft Ubisoft nu antwoord op gegeven en dat antwoord is nee, zo tweette Tessa Vilyn (Ubisoft PR Benelux) om daar later nog aan toe te voegen dat de game absoluut niet van een downgrade is voorzien.

Dat is niet het enige nieuws over de visuele kwaliteit, want Ubisoft heeft ook aangegeven via een persevenement tegenover Arab Gamer dat de game op de PlayStation 4 een resolutie van 1080p kent. De framerate van de PlayStation 4 versie is 30 fps. De Xbox One versie in vergelijking kent een resolutie van 960p met 30 fps.