Je bent een stemacteur binnen de game-industrie en je hebt titels als BioShock Infinite, Resident Evil 6, The Last of Us en het aankomende inFAMOUS: Second Son op je cv staan. Niet verkeerd lijkt ons en nu hij de stem van Delsin Rowe ingesproken heeft zijn we wel benieuwd wat het volgende project van stemacteur Troy Baker gaat worden. Hijzelf heeft wel zo een voorkeur, zo vertelde hij in een interview met IGN.

Als het aan Baker ligt, kruipt hij in een vervolg op The Last of Us graag nog eens in de huid van protagonist Joel. Baker looft daarnaast het werk van Naughty Dog, wat volgens hem niet een bedrijf is dat enkel belust is op winst maken, maar alleen met iets nieuws komt wanneer er echt een bijzonder verhaal te vertellen valt. Daarbij verwees hij tevens naar de Left Behind DLC die recent voor The Las of Us is uitgekomen. Hieronder hetgeen hij er precies over te zeggen had:

“Of course [I’d come back]. What I love again is they’re not going to tell a story if they don’t have one to tell. The Last of Us is not a money grab. Left Behind, that DLC, is something that was very very specific and served a purpose. I loved it, I thought it was two of the best hours of gameplay that I’ve had in a long time.”

“If there’s a role for me in something in the future to do with The Last of Us, absolutely I would do it, twice on Sunday.”

Een kans dat we Baker terug horen in een vervolg op The Last of Us is absoluut niet ondenkbaar, eerder kon je hier namelijk al lezen dat Naughty Dog de kans dat er een tweede deel komt op 50/50 schat. Bovendien is The Last of Us zo succesvol gebleken dat een vervolg eigenlijk niet kan uitblijven, de tijd zal het in ieder geval leren.