De anti-aliasing van de PS3 is veel beter dan die van de Xbox 360

We weten natuurlijk allemaal dat de PlayStation 3 de felbegeerde Cell Processor heeft met zijn ongekende kracht. Zo krijgen we games als God of War III, Gran Turismo 5 en Uncharted 2: Among Thieves met een ongekende grafische kracht welke alleen mogelijk zijn op de PlayStation 3.

De Nvidia GPU in de PlayStation 3 kan zo’n 2 triljoen floating points halen. Die van de Xbox 360 daarentegen kan maar tot de 355 biljoen floating points en dat is wel erg weinig vergeleken met de PS3. Het verschil kan je uiteraard niet zien met het blote oog, maar alleen als je erop inzoomt. Dit hebben ze getest met de game The Saboteur. Het resultaat is overduidelijk, bij de PlayStation 3 is het veel duidelijker dan bij de Xbox 360. Je kunt hieronder de resultaten bekijken.

29 reacties

 1. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  hahahaahaha boeieeee

 2. Anoniem -   
  Denniskuhh's avatar

  Wisten jullie dat nog niet xd ๐Ÿ˜‰

 3.    3759 XP
  jimke1's avatar

  dat weten we allemaal dat de ps3 stukke beter is dan de xbox360 ๐Ÿ™‚

 4.    109 XP
  Kenney's avatar

  Wordt echt ziek van deze berichten, we weten nu wel dat PlayStation 3 betere grafische prestaties levert en dat is ook zeker heel mooi; maar om dat 2 keer per week te horen? Pas.

 5.    518 XP
  rufuzmitchell's avatar

  Hoe komt het dan dat bij bijna ALLE vergelijkingen tussen 360-ps3 games de 360 altijd als ‘net even beter’ wordt gezien?

  Er word over het algemeen aangenomen dat de AA van de ps3 altijd minder aanwezig is en ik moet eerlijk zeggen dat ik dat ook wel eens met mn eigen ogen heb gezien…voorbeelden: Fallout 3 en het recente Darksiders..die hebben echt behoorlijk veel ‘kartelrandjes’ op de ps3…niet dat het me uitmaakt verder,maar dit artikel doet net of de ps3 veel beter is op dit gebied,terwijl in de praktijk meestal het tegendeel wordt bewezen.

  raar,dus.

 6.    1553 XP
  Roytjuh's avatar

  @Boven
  Het is ALTIJD andersom.

  Het boeit me totaal niks, ik sprint over slachtvelden en dan ga je niet met je oog op het scherm zitten. En lekker belangrijk, beide zijn in de praktijk net zo mooi. Maar de PS3 is sterker (is gewoon een feit) en kan dus zwaardere spellen zoals Rain.

 7.    6677 XP
  Myx's avatar

  Is wel een beetje miereneuken maar toch zie je een groot verschil als je inzoomt :O

 8. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  @Kenney: Waar hoor jij dat dan zo vaak?:/?

 9.    20 XP
  law_93's avatar

  nice jeuj, PS3 ownt XBOX360 Hurray! XD

 10.    518 XP
  rufuzmitchell's avatar

  @Roytjuh:

  het maakt mij wel een beetje uit,eerlijk gezegd. Niet dat ik me nu zo vreselijk stoor aan wat karteltjes,en de verschillen tussen 360-ps3 games worden naar mijn mening ook erg sterk overdreven…(Ik heb vroeger een 360 gehad,maar na drie keer RROD ben ik vorig jaar overgestapt op ps3 en heb ik een behoorlijk aantal games die ik al had voor 360 opnieuw gekocht voor de ps3.)

  Het verschil is niet hemelsbreed en de ps3 versies zijn vaak ‘ports’ waardoor de beeldkwaliteit sowieso iets minder wordt dan het ‘origineel’.

  Toch kijk ik wel degelijk naar de graphics (ligt aan het spel uiteraard) als ik aan het gamen ben,bijvoorbeeld bij GTA of AC II dan ga ik soms gewoon een beetje op de toeristische route door het spel,beetje details bekijken etc,en dan valt t toch wel wat op. wat ik veel erger vind dan AA is screentear en frame-rate drops…

  Dit artikel vind ik gewoon een beetje opgeblazen,want mss. is het toevallig bij The saboteur wel zo,maar meestal is het op 360 net ietsje beter,helaas.

 11.    208 XP
  adin's avatar

  ps3 is ook later uitgekomen

 12.    1562 XP
  dikked's avatar

  hahah wist wel dat de ps3 veel beter was in alles

 13.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  nice ๐Ÿ˜€ altijd leuk dit soort berichten ๐Ÿ˜‰

 14.    442 XP
  rwss's avatar

  Tja en als het nieuws op is plaats je zo’n bericht.

  Uiteraard is bij de meeste games de ps3 op graphisch
  gebied net even wat sterker, zolang de games niet geport
  worden, dit komt namelijk de texturen niet ten goeden.

 15.    85 XP
  gerbxcore's avatar

  Ik denk dat pas met de laatste games echt de PS3 tot zijn recht komt en duidelijk toont dat hij sterker is met mooiere/betere gfx. De games worden alsmaar beter en beter, en je hoort de laatste tijd ook zoveel berichten dat de xbox de ps3 niet meer kan bijhouden op elk vlak.

 16.    1919 XP
  ddvos's avatar

  ik heb deze vergelijking al vaker gezien en wat maakt het uit als je het verschil toch niet ziet als je aan het gamen bent

 17.    103 XP
  Chipsoft's avatar

  stelletje fanboys :|, als je een keer laat weten dat Ps3 betere grafische kwaliteiten heeft als XboX 360 ok, maar de hoeveelste keer is dit al?

 18.    150 XP
  amstel's avatar

  en weer een bevestiging dat de ps3 toch eigelijk wel gwn pwnd

 19.    369 XP
  matthijs222's avatar

  get pwned!! xbox!!!! xD

 20.    473 XP
  mickje12's avatar

  Je ziet het niet als je het spel speelt… Wat heb je er dan aan??

 21.    3457 XP
  bardfielt's avatar

  Huh dit had ik al is ergens gelezen

 22. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  dit ligt aan t spel, niet aan de console, oftewel een nieuwswaarde van 0,0.

  Ik heb beide consoles en speelde destijds mw1 op beide, en op de ps3 waren de “kartels” duidelijk aanwezig itt tot de xbox versie. maargoed, zoals k al zei, dit ligt aan t spel, niet de console.

  gegroet.

 23.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  Wat is dit nu weer voor een nep vergelijking.
  Stel het beeld van de ps3 maar eens wat scherpper bij voordat je iets plaatst.

 24.    40 XP
  Warpants's avatar

  owned

 25.    112 XP
  Geoffrey's avatar

  Tja het enige dat xbox misschien beetje beter heeft is de lichtinval, voor sommige games dan toch… bij de meeste is dit licht dan weer te hevig.

 26.    524 XP
  Glennps3's avatar

  Dit ligt deels aan de console, aan de soort lezer die gebruikt word, en aan de ontwikkelaars van de game.

  de console: De ps3 is op elk gebied sterker dan xbox daar moeten de xbox fan-boys eerlijk in zijn, ik geef ook toe dat xbox live veel beter is dan psn.
  Doordat de ps3 sterker is dan de xbox kan hij beter prestaties aan en ook beter beeldkwaliteit.

  De lezer: PS3 gebruikt Blu-ray xbox dvd dat is met de gebruikte bd’s een verschil van ong 20 GB en met de nieuwe zelfs 30. dat is toch wel een groot verschil qua details dat je in een game kan steken of niet soms?

  De ontwikkelaar: Als de beeldkwaliteit van de xbox beter zou zijn dan die van de ps3 is het puur omdat de de ontwikkelaars niet goed weten hoe ze met de ps3 moeten omgaan (en daar komt nu verandering in) dit doordat de xbox “achterhaalde” hardware heeft t.o.v. de ps3

  conclusie: eind 2010 zal je duidelijk het verschil zien tussen xbox en ps3 (in het voordeel van ps3)
  dat was mijn uitgesproken mening :p

 27.    260 XP
  AngelEmiel's avatar

  @Kenney: Als t je niet interesseert, waarom open je dit artikel dan? In de titel staat bijna letterlijk dat het gaat om een comparisation, en toch ga je t lezen + commenten.

  NOOB

 28.    359 XP
  Ernesto!'s avatar

  Goed toch ๐Ÿ˜€

 29. Anoniem -   
  ramonnnn's avatar

  boeit eigelijk echt geen flikker vind ik. kheb zelf een xbox. mischien is ie met 300x inzoomen wel kutter ja, maar als je niet levenloos bent, is het enige verschil dat je zult merken dat de xbox een beetje lichtere kleuren heeft, en ps3 dus wat donkerdere gedeeltes…dit gaat dus eigenlijk echt helemaal nergens over