Sledgehammer Games is dit jaar verantwoordelijk voor Call of Duty en zij hebben de nieuwste telg in de franchise al een kleine drie jaar in ontwikkeling. Dat is een jaar meer dan bij de vorige delen het geval was dus dat is een goede vooruitgang die de franchise zeker geen kwaad zal doen.

Daarnaast ligt de focus van Sledgehammer Games op de PlayStation 4 en Xbox One en ook dat is een vooruitgang ten opzichte van Call of Duty: Ghosts. Deze werd namelijk ontwikkeld met de vorige generatie als hoofdplatform(en) als doel. Bij de nieuwe Call of Duty is dat inmiddels verschoven.

Toch zal de nieuwe Call of Duty ook gaan verschijnen op de PlayStation 3 en Xbox 360 en er bestaat een kans dat Sledgehammer Games de ontwikkeling hiervan doorgeschoven heeft naar een andere studio, High Moon om precies te zijn.

Op de Activision vacature website staan namelijk meerdere vacatures die in de omschrijving ‘high-profile, First Person Shooter’ hebben staan en in één vacature staat specifiek dat de game naar de PlayStation 3 en Xbox 360 komt.

Een andere vacature heeft als pré ervaring hebben met de Radiant Engine, de level editor die gebruikt is voor de singleplayer en multiplayer in inmiddels verschenen Call of Duty delen. Daarnaast wordt de onaangekondigde game als ‘exciting’ en ‘action-packed’ omschreven.

Als we hier meer over horen dan laten we het weten.