Eerder deze week kwam het bericht naar buiten dat Evolution Studios terug naar de tekentafel is gegaan met Driveclub. IGN kwam oorspronkelijk met dit nieuws naar aanleiding van een interview met Scott Rohde van Sony Worldwide Studios America. Misschien is er dan wel kans op Gran Turismo 5 taferelen waarbij de ontwikkeling zeer lang duurde.

Hier hoeven we volgens een insider in de industrie niet bang te voor zijn. Na dit nieuws kwam namelijk een discussie op gang op NeoGAF waar deze insider genaamd DemonNite op reageerde. Hij of zij schijnt een werknemer te zijn van Sony. Die persoon zei dat zo´n situatie als met Gran Turismo 5 niet gaat gebeuren.

“Nah not a chance of that happening : p”

Toen er om meer informatie werd gevraagd over het uitstel bleek dat de game echt meer tijd nodig had en dat dit al erg vroeg is aangegeven. De beslissing om de game uit te stellen was al eerder genomen. Volgens DemonNite was het artikel van IGN om views te lokken.

“umm, errm… the game needed more time and I think it was a wise move by them (this was decided long ago mind you).

Also IGN just being IGN with their click bait”

Of dit echt de waarheid is weten we natuurlijk niet, maar het antwoord wat Scott Rohde kan standaard zijn om wat op de vlakte te blijven. Echter was het wel opvallend dat Driveclub’s design director, Paul Rutschynsky, het artikel van de DualShockers (bron) heeft geretweet op Twitter. Lijkt toch op een bevestiging dat Driveclub niet in dezelfde situatie zit als die andere racegame.