Van de week maakte Naughty Dog bekend dat er een verfilming van The Last of Us komt en een deel van het ontwikkelteam is nauw betrokken bij het project. Zo werken beide co-presidenten Evan Wells en Christophe Balestra aan de film alsook Bruce Straley en Neil Druckmann. IGN sprak de laatstgenoemde bij de BAFTA Game Awards en vroeg hoe de verfilming qua verhaal gaat worden. Druckmann zei het volgende:

“It’s an adaptation of the story of The Last of Us. As far as where we go and how we make it fit into a film, how it takes into account the unique properties of film… We’re not sure yet. We’re only just scratching the surface.”

De film zal het verhaal uit de game met Joel en Ellie dus volgen, maar ze weten nog niet hoe ver ze gaan en of alles in de film past. Het is nog te vroeg om er wat over te zeggen. The Last of Us kreeg trouwens 5 BAFTA´s waarvan er eentje ging naar Ashley Johnson, zij vertolkte de rol van Ellie. Wellicht dat de verfilming over een paar jaar ook wel kans maakt op een BAFTA, maar dan voor de versie van de films. Wie zal het zeggen.