Als gamer kijk je van te voren naar wat voor jou interessant is en zodra de game dan in de winkels ligt ga je deze halen. Als het een twijfelgeval betreft of als je heel erg kieskeurig bent kun je altijd nog onze reviews lezen om zo je keuze te maken. Een logische conclusie vanuit het perspectief van de consument en die kan zich laten beïnvloeden door wat er allemaal gedeeld wordt op het internet.

In dat opzicht is Sony volop bezig met het promoten van inFAMOUS: Second Son en daar slagen ze behoorlijk goed in. Vrijwel dagelijks hebben we wat te melden of te tonen, maar de grote tegenhanger van Sony deze maand is het inmiddels verschenen Titanfall dat een exclusieve game is voor de Xbox One. Wie van welke games gaat het uiteindelijk het beste doen? Dat is nog even afwachten, maar als we de woorden van Pete Dodd (industrie insider) mogen geloven onderschat EA inFAMOUS: Second Son niet.

Dodd reageerde op NeoGAF in een discussie over de recent vrijgegeven verkoopcijfers van vorige maand en hier kwam de strijd tussen Titanfall en inFAMOUS: Second Son met het oog op deze maand logischerwijs ook ter sprake. Maar wat toch wel het meest interessante is van de hele discussie op NeoGAF is dat Dodd ook eventjes sprak over hoe EA nu kijkt naar de beslissing om Titanfall exclusief voor de Xbox 360 en Xbox One uit te brengen – iets waar Microsoft overigens een rol in heeft gespeeld.

Als we Pete Dodd mogen geloven hebben Sony en EA onlangs een meeting gehad waarbij Sony de statistieken van de PlayStation 3 en PlayStation 4 toonde. Het geld dat Microsoft EA heeft gegeven voor de exclusiviteit zou die deal niet eens coveren als er naar de statistieken wordt gekeken van verkooppotentie op de Sony platformen. Bijgevolg zit EA spreekwoordelijk met de handen in het haar en balen ze nogal van die beslissing.

“Sony also used it’s own metrics in a meeting with EA last week and showed them what they would have sold on the ps3 and ps4. The money EA took from MS doesn’t even begin to cover it. The EA guys went over the math and agreed. EA is in full ‘We’re so f**king sorry, Sony’ mode currently. Also, Titanfall Xbox 360 is 30 fps. That’s just for free for reading my post.”

inFAMOUS: Second Son heeft nu vrij spel op de PlayStation 4 en dat is voor Sony natuurlijk gunstig, idem dito voor Microsoft en EA met Titanfall. Enige verschil is alleen dat EA een multiplatform uitgever is en die had zoveel meer verkopen kunnen behalen. EA is dus uiteindelijk de verliezen de partij, maar dat maakt de kans op een PlayStation 4 release voor Titanfall aanzienlijk groter.