Op inFAMOUS: Second Son na, is Watch_Dogs zonder twijfel het meest besproken spel van de afgelopen weken. Maar waar eerstgenoemde dan ook in de winkels ligt aan het eind van deze week moeten we nog steeds zo’n 10 weken wachten op Watch_Dogs.

Wat wordt de releasedatum? Waarom is het spel uitgesteld? Hoe lang duurt het om Watch_Dogs uit te spelen? Allemaal vragen waar we inmiddels min of meer het antwoord op weten.

Maar de meeste discussie laaide op rond het onderwerp ‘graphics’. Op welke resolutie draait het spel? Is er een grafische downgrade doorgevoerd? Van welk platform zijn de getoonde trailers? Is Watch_Dogs lelijker geworden na het uitstel?

Er is veel over gezegd en gesproken; bottomline is en blijft dat we geduldig moeten wachten tot 27 mei om het daadwerkelijke antwoord te weten te komen. Tot die tijd moeten we het doen met de trailers en informatie die ons toekomt. Vandaag is dat een informatief filmpje over de zogenaamde middleware die wordt gebruikt om de dag- en nachtcyclus zo natuurgetrouw na te bootsen.

Het is geplaatst door de Franse gamingsite Absolute Gaming en is hieronder te bekijken. Het is dus ook Frans gesproken, maar dat voorkomt niet dat er wat interessante informatie in op te pikken valt. Let op: de beelden betreffen een tech demo, dus hecht a.u.b. niet teveel waarde aan de graphics in dit filmpje. Die zijn niet optimaal…