Dat Call of Duty: Ghosts onder fans niet het meest populaire deel in de franchise is, daar hoeven we niet echt geheimzinnig over te doen. Het meest recente nieuws zal de reputatie van dit deel wat dat betreft zeker niet opvijzelen. Activision heeft namelijk aan een flink aantal gamers een onterechte permanente ban gegeven. Op meerdere fora en op Twitter wordt hier flink over geklaagd. De uitgever heeft overigens niet bekendgemaakt om hoeveel bans het gaat, dus moeten we het hebben van de informatie die op internet te vinden is.

De multiplayer van Ghosts is met een ban niet speelbaar evenals dat het niet mogelijk is om met jouw PSN ID op iemand anders zijn console online te spelen. Op onder andere Reddit is hier een topic over aangemaakt en ook op Twitter zijn hierover dus veel klachten. Ondanks dat er een aantal meldingen tussen zitten waarbij het gaat om de Xbox 360 versie van Ghosts, lijken toch gamers met een PS3 hier voornamelijk de dupe van te zijn.

Mocht je hier zelf last van hebben, dan kan je hier eventueel een petitie ondertekenen die door een speler is opgesteld. De officiële Activision ondersteuning die aangesproken kan worden bij problemen meldt verder dat bij een permanente ban een account van tevoren goed ‘gecheckt’ wordt en dat zo’n ban onomkeerbaar is.

Toch lijkt het erop dat Activision zich wel degelijk geroepen voelt om dit probleem te bestuderen, getuige enkele meldingen van gebruikers dat hun ban toch weer is teruggedraaid. Activision zelf heeft nog geen reactie op al deze klachten gegeven, maar mocht jij kampen met dit probleem, laat dit ons dan vooral weten in de comments hieronder.