Begin deze week verscheen firmware 1.62, maar echt interessant was deze update voor de PlayStation 4 niet. Dit omdat deze enkel voor de stabiliteit van het platform was. Maar we hebben goed nieuws, want Sony heeft een nieuwe update aangekondigd en deze zal wel de nodige nieuwe features bevatten.

Op basis van feedback heeft Sony de volgende firmware update samengesteld en deze bevat een video editor. Het zal een simpele tool zijn om zo je eigen videoclips van een persoonlijk tintje te voorzien. Ook zal het mogelijk zijn om video’s en screenshots die je produceert via de Share knop kunnen exporteren en opslaan. Je bent dus niet langer gebonden aan de beperking dat je jouw gecreëerde content enkel kunt delen via de daarvoor aangewezen kanalen. En als toevoeging op deze mogelijkheid zal de nieuwe firmware update een HDCP uit optie implementeren zodat je gameplay kunt capturen via HDMI.

Dit zijn de belangrijkste features van de aankomende update, maar Sony belooft ons dat er nog veel meer leuke vernieuwingen mee gaan komen met deze update. Als laatste, Sony gaf ook aan dat ze werken met Twitch en Ustream om broadcasts te archiveren. Deze broadcasts zullen tevens in een hogere resolutie (720p) beschikbaar gesteld worden.

Tot zover de nieuw vrijgegeven informatie over de aankomende update. Zodra de update beschikbaar gesteld zal worden en er een complete changelog opduikt laten we het weten.