Assassin’s Creed: Unity is inmiddels aangekondigd door Ubisoft en deze game zal nog eind dit jaar gaan verschijnen op de PlayStation 4. De aankondiging ging middels een video die de visuele kwaliteit van de game toonde, maar hierbij werd ook gebruik van CGI gemaakt. Echte in-game shots hadden we dus nog niet, maar daar is mogelijk verandering in gekomen.

Een gebruiker op YouTube, watchdogs xwk, heeft een video online geplaatst die kort daarop offline werd gehaald door Ubisoft vanwege een auteursrechtenclaim, maar van die video is nog snel een screenshot gemaakt, zie hierboven.

Als dit inderdaad een in-game screenshot is dan is het visueel behoorlijk vooruitgegaan ten opzichte van Assassin’s Creed IV: Black Flag. Wat ook opvalt is dat het personage de dolk van Altaïr op zijn rug lijkt te dragen.

Er is geen officiële bevestiging dat dit inderdaad een in-game screenshot is aangezien Ubisoft niet wil reageren, maar een “no comment” en een auteursrechtenclaim op de video op YouTube zou eigenlijk genoeg moeten zeggen. Ook kan het om artwork gaan.