Eind vorige week toonden we jullie een screenshot van mogelijke gameplay van de nieuwe Assassin’s Creed. Het was duidelijk te zien dat (mits dit inderdaad in-game footage was) de franchise behoorlijke stappen heeft gemaakt wat betreft het uiterlijk.

Vermoedelijk is dit screenshot afkomstig uit een gameplay trailer die Ubisoft binnenkort wilt gaan tonen. Anderen zeggen weer dat het artwork is met een filtertje er overheen. Hoe dan ook is de geruchtenmolen op volle toeren aan het draaien en kunnen we haast niet wachten om daadwerkelijk gameplay te zien.

Om het allemaal nog net even wat spannender te maken worden we nu opnieuw lekker gemaakt met een tease van parkour artiest Jesse La Flair. Hij heeft een aantal instructievideo’s op YouTube staan waar hij uitlegt hoe je bepaalde handelingen moet uitvoeren. Nu heeft hij bij de reacties op één van zijn video’s een bericht neergezet dat impliceert dat hij heeft meegewerkt aan de nieuwe Assassin’s Creed en dat je in dit nieuwe deel ook horizontaal over de muur kunt rennen.

“What if I told you I may or may not have worked on the NEXT AC and they may or may not have added the ability to Horizontal Wall Run in the game…”

Of het ook waar is laat hij in het midden, maar het zou heel goed kunnen dat de nieuwe Assassin’s Creed een vleugje Prince of Persia gaat krijgen. In elk geval beschouwen we het nu gewoon nog als een gerucht. Grappig toeval? Het wapen van het personage op het vermoedelijke hoofdpersonage lijkt erg op die van de prins uit Perzië. Stay tuned.