Het antwoord van Disney op Skylanders, de succesformule van Activision, is Disney Infinity. En dat Disney hier zonder meer de vruchten van heeft geplukt mag duidelijk zijn. In nog geen half jaar tijd verkochten ze er meer dan 3 miljoen exemplaren van.

Dat er een vervolg op komt zal niemand dan ook verbazen. Disney Infinity 2.0 is onderweg en zal in ieder geval nieuwe karakters bevatten, dat kunnen we uit de teaser die Marvel Entertainment online heeft gezet opmaken. Daarin zien we, naast oude bekenden als Buzz Lightyear (Toy Story), Jack Sparrow (Pirates of The Caribbean) en Sully (Monsters Inc.), namelijk het schild voorbij vliegen van Marvel’s Captain America. Disney is sinds 2009 eigenaar van Marvel en we mogen er vanuit gaan dat andere personages ook hun opwachting zullen maken.

Hetzelfde geldt voor personages uit de stal van Lucasfilm, dat in 2012 door Disney werd overgenomen en samen met Marvel vorig jaar al eens werd genoemd als potentieel leverancier van personages voor Disney Infinity. Verdere informatie ontbreekt, zoals bijvoorbeeld op welke platformen het spel gaat uitkomen. Zal het spel naast de PlayStation 3, wat toch wel een zekerheidje lijkt door de reeds opgebouwde fanbase, nu ook op de nieuwe generatie verschijnen? Zodra we daar iets over horen, lees je het hier.