Er kon makkelijk een tweede game naast FFXIII komen door al het geknip

Nog een kleine twee maanden en we mogen weer volop aan de slag met de nieuwste Final Fantasy van Square Enix. Met de komst van Final Fantasy XIII is ook de exclusiviteit voor de PlayStation 3 weg, doordat deze game ook voor de Xbox 360 uitkomt. Dit heeft helaas heel wat gevolgen gekregen.

De Art Director van FFXIII Isamu Kamikokuryou heeft tegenover een onbekend Japans magazine iets wel heel opmerkelijks verteld. Hij zegt namelijk dat er enorm veel geknipt is in de game om FFXIII in te korten, dat ze zelfs met het materiaal wat overbleef een geheel aparte game konden maken.

In het interview kwamen locaties aan bod die de game niet meer heeft en al deze games waren voor de PlayStation 3 gemaakt. Helaas doordat FFXIII multi-platform is geworden, moest het eruit gehaald worden. Het ging om bijvoorbeeld een volledig gebied rondom de stad waar Lightning vandaan komt en een geheime basis van Snow’s verzetsgroep welke moesten zijn in een winkel en een dierentuin in Nautiuls Park.

20 reacties

 1.    191 XP
  pronk's avatar

  -_- tja das kut he
  hadden ze eerder overna moeten denken

 2.    482 XP
  Flow's avatar

  Tjah ze knippen het toch zelf. Als ze het niet hadden willen knippen hadden ze exclusief moeten blijven. Toch jammer want daar is wel weer productie tijd ingestoken

 3.    3763 XP
  jimke1's avatar

  ja deze game ga ik toch niet in de winkel kopen effe wachten op de ebay
  wat hij gaat zeker zijn prijs niet waard zijn

 4.    6677 XP
  Myx's avatar

  Dit is het punt waar ik multi platform haaat. Dit vind ik zo’n dommme actie echt ongelooflijk. Alleen maar voor dat kut geld voor ms, inplaats van een goede en volledige game te maken maken ze een geknipte game omdat het zo nodig op de xbot moet komen. Ja dan mag je oprotten, gebruik het optimale van elke platform.

 5. Anoniem -   
  MagicFeather's avatar

  DLC misschien? Ook heeft een magazine de game een 4/10 gegeven. De aanvallen en magische krachten hebben totaal geen voordeel tegenover de standaard aanvallen. Ook is de game tot het eind toe zo liniear als het maar zijn kan. Tel erbij op dat je niet kunt backtracken en het kan uitlopen tot een teleurstelling.

  @Myx
  Overigens hebben ze niet geknipt in de game omdat ze multiplatform gingen maar om snelheid en balans in de game te houden.

 6.    359 XP
  Ernesto!'s avatar

  Ben benieuwd hoeveel X-Box bezitters FF gaan halen xD

 7. Anoniem -   
  Onimusha's avatar

  Begin steeds meer te twijfelen, eerst hadden ze al de japanse stemmen eruit gelaten en nu dit. Denk dat het toch Resonance of fate gaat worden in maart.

 8.    542 XP
  niels's avatar

  Beetje jammer dat ze de franchise verkloten door het multiplatform te maken… alles draait altijd om geld en da’s jammer als het de plezier van een ander verkloot… Had me erg verheugd op dit deel.. maar zit nu erg te twijfelen of k dit deel zal kopen.. was altijd een erg groot fan van FF..

 9. Anoniem -   
  Shadow's avatar

  @magicfeather , jij bent ook een kneus he die naar zon review luistert , zzegt al het gemiddelde van je IQ.
  Geef altijd zelf je mening als je het spel speelt , jij neemt gewoon dingen over die mensen zeggen. Das gewoon het domste wat je ken doen bij het kopen van games.

 10.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  ze konden toch ook de volledige versie gewoon op de Ps3 uit brengen, en willen de gamers die een 360 hebben deze versie ook spelen moeten ze maar een Ps3 kopen.

 11.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Je moet als bedrijf toch niet een mindere kwaliteit aan je klanten bieden terwijl je weet dat je beter kan?? Maarja geld bepaald helaas alles

 12.    518 XP
  rufuzmitchell's avatar

  Laten ze een Special edition uitbrengen onder de naam Director’s Cut ofzo en alle content erin EN exclusief voor de PS3..moet je opletten of dat goed gaat lopen!

 13. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  Laten ze een Special edition uitbrengen onder de naam Director’s Cut ofzo en alle content erin EN exclusief voor de PS3..moet je opletten of dat goed gaat lopen!

  ik denk zo goed dat japan weer 1 miljoen verkoopt zelf denk k want dat is wat de mensen willen de echte fucking game en geen of ander bullshit

  verder mensen vinden de game linear fuck it ff 10 was oook linear
  maar boeit me niet de game was krankzing en k heb de geluk gehad om deze deel de demo ervan te teste en het werkt

  en het is leuk nog ook dus laat de game maar kome!!!!!

  dat de magich aanvalen zelfde damege doen als gewone aavalen fuck u

  dat je dat gelooft k heb een gameplay gezien tegenover een of andere monster je kon hem aanvalen met je zwaard dan kreeg je 1 of 2 maar met magie 15 dus geloof me der is heel wat verschiel verder tja de game k dacht eerst dat ze ons alle spelers haden moeten laaten spelen in 1 gevecht beurt maar dat red je simpel weg niet maar goed gelukkig zijn er 2 goedde dingen erbij break limmit en summens kanniet wachten op de game!!

 14.    239 XP
  watnoukanniet's avatar

  Boycotten! Wacht tot het een euroknaller is!

 15.    12 XP
  Gabriel's avatar

  kut Xdoos moet het verpesten

  los daar van denk ik dat het wel een leuk spel wordt zou het alleen wel erg jammer vinden als je niet kan backtracken want dat vindt juist zo leuk in ff nog een keer door de mooie levels heen lopen.

 16.    65 XP
  Anotai's avatar

  Dit heeft mij overgehaald om de ff13 niet aan te schaffen ondanks dat ik een fan ben
  voor 20€ misschien nog

 17.    442 XP
  rwss's avatar

  Wil het bal niet roepen, maar wat houdt ze tegen
  om deze data als DLC uit te brengen, kunnen we er als
  nog van genieten, of een soort director’s cut van de
  game voor de ps3.

  Wat een moeilijk gedoe allemaal, wat zijn grote
  bedrijven toch lastig.

 18. Anoniem -   
  Mike's avatar

  Waar zijn ze in godsnaam mee bezig bij sqaure enix !!!

 19.    518 XP
  rufuzmitchell's avatar

  er zijn een beetje dubbele berichten hierover…sommige berichten zeggen dat de game zo verknipt is omdat de 360 het ook aan moet kunnen zonder HDD (schijnt overigens ook een gerucht te zijn waarom Red Dead geknipt wordt) en andere berichten zeggen weer dat het gewoon (net als bij veel games) gaat om de productie te stroomlijnen…In veel games zitten vaak levels die het eindproduct niet halen.

  we zullen zien,ik was vroeger wel echt een FF-fan,maar ik weet eigenlijk niet of ik het nu nog erg leuk vindt,die ”ouderwetse” JRPG’s..
  Ik koop em wss. wel en ga het even stevig uitproberen..bevalt het niet (meer),dan breng ik m gewoon terug…

 20.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  SQUARE ENIX = FAIL!!