Football Manager Classic 2014 verschijnt op 11 april voor de PS Vita en vanaf dat moment kan iedereen die in het bezit is van Sony’s handheld laten zien dat ze een betere coach zijn dan bijvoorbeeld Frank de Boer en Pep Guardiola. Via het Europese PlayStation Blog heeft studio director van Sports Interactive, Miles Jacobson, een gameplay video vrijgegeven die je hierboven kan bekijken.

Jacobsen voegde er zelf nog aan toe dat men er vanaf het begin mee bezig is geweest om dezelfde engine naar de PS Vita te brengen als degene die gebruik wordt voor de PC en Mac versie. Het uiteindelijke resultaat stemt hem zeker trots, mede doordat het tot nu toe niet mogelijk was om deze ervaring ook naar een smartphone of tablet te brengen. Deze frustratie was echter ook een drijfveer om dit project wel op de PS Vita te doen slagen.

Zoals je hier eerder al kon lezen verschijnt zal er op 11 april een Football Manager Classic 2014 PS Vita bundel verschijnen en in de loop van volgende week mag je onze review verwachten.