Special: 4Gamers Vertical Stand ‘n’ USB Hub – De PlayStation 4 kun je zowel horizontaal plaatsen als verticaal, maar als je voor de laatste optie gaat zul je wel een standaard moeten hebben. Je kunt de Sony standaard kopen die natuurlijk efficiënt is, maar een wellicht meer interessante optie is de Vertical Stand ‘n’ USB hub van 4Gamers. Deze is meer dan alleen een standaard, zoals de naam al doet vermoeden en in gebruik is deze bijzonder handig.

Klik, stroom en gaan

Deze standaard van 4Gamers is wat je er van verwacht. Subtiel, gemakkelijk aan te brengen en binnen luttele seconden heb je hem in gebruik. De standaard is zo opgezet dat de PlayStation 4 er verticaal precies in past en door een set ingebouwde koppelstukken zet je de console vast in de standaard. Hiermee voorkom je dat de PlayStation 4 gaat schuiven en eventueel omvalt. Aan de onderkant zitten rubberen puntjes die ervoor zorgen dat de standaard op zijn plek blijft staan en tegelijkertijd is de standaard van zijkanten voorzien om de console op z’n plek te houden.

Het vastzetten van de console heb je binnen een paar tellen geregeld en dan is het een kwestie van een mooie plek zoeken en hij staat. Aan de achterkant is nog een stroomingang te vinden en aan de binnenkant van de standaard tref je een USB kabel aan, maar daarover zo meteen meer. Het design van de standaard is dusdanig dat het subtiel oogt en hierdoor past het overal bij zonder dat het gaat storen. Ook treffen we een blauwe afscheidingslijn aan die doet denken aan de lichtbar op de PlayStation 4 zelf. In dat opzicht is het design enigszins afgesteld op die van de console waardoor deze standaard er des te meer bij past.

USB hub

Zoals al aangegeven heeft de standaard aan de achterkant een stroom ingang. Nu is dat een optionele functie, want als je puur de standaard wilt gebruiken is dit ook prima. Toch is de stroomoptie niet voor niets, want deze dient voor de USB ingangen die de standaard aan de voorkant bevat. In totaal tref je drie USB ingangen aan en deze kun je van stroom voorzien met de bijgeleverde adapter. Aan de binnenkant van de standaard zit een USB kabel, zoals al aangegeven, en deze is bedoeld om de standaard door te lussen naar je console.

Je zult één USB poort van de PlayStation 4 moeten opofferen, maar hiermee zorg je dat er een verbinding ontstaat tussen de standaard en de console en door de externe stroomaanvoer voer je het aantal beschikbare USB poorten van twee op naar vier en dat is natuurlijk erg gunstig. Nu zijn de twee USB poorten op de PlayStation 4 op zich voldoende, maar het kan altijd zo zijn dat je er meer nodig hebt en met de standaard van 4Gamers sla je twee vliegen in één klap. Dat is althans het geval als je de console verticaal wilt plaatsen. Het is in ieder geval mooi meegenomen, want extra USB poorten is nooit een overbodige luxe.

Conclusie:

De Vertical Stand ‘n’ USB Hub van 4Gamers is een degelijke accessoire die ervoor zorgt dat de PlayStation 4 uitstekend op zijn plaats blijft als je voor de verticale standmogelijkheid kiest. Daarbij breid je ook gelijk de twee bestaande USB poorten op de PlayStation 4 uit naar in totaal vier en dat is sowieso gunstig. Bovendien oogt de standaard qua design erg slick en hierdoor past het prima bij de console en daarmee is de Vertical Stand ‘n’ USB Hub van 4Gamers wellicht een meer interessante optie dan de verticale standaard die Sony je aanbiedt. Kortom, als je voor de verticale stand gaat, dan is deze standaard de betere keuze.