Het is niet ongebruikelijk om tegenwoordig als gamer een flinke TV in huis te hebben om je hobby op uit te oefenen. De schermen worden steeds groter en platter. Geweldig natuurlijk, zeker als je je nog kan herinneren hoe het was om op een beeldbuisje te spelen dat net zo breed als diep was.

Amerikaans presentator Conan O’Brien, bij ons gamers uiteraard vooral bekend om zijn rubriek ‘Clueless Gamer’, gooit hier nog een schepje bovenop. In het AT&T-stadion van de Dallas Cowboys, het American footballteam uit Arlington in Texas, hangt namelijk één van de grootste beeldschermen ter wereld. Deze gigantische ‘TV’ is zo’n 50 bij 20 meter groot en is geschikt om videogames op te spelen.

Dat wil ik wel eens meemaken, moet O’Brien gedacht hebben en hij huurde het stadion af, naar eigen zeggen voor $ 8.000 per minuut. Kijk zelf hoe hij met z’n compagnon Aaron Bleyaert aan de slag gaat met Madden, Flower, Need for Speed: Rivals en Super Street Fighter II Turbo HD Remix.

En klik hier voor een minstens zo interessant kijkje achter de schermen en ontdek welk spel ze in ieder geval nog meer hebben gespeeld.