Er is inmiddels een hoop te melden geweest over de aanstaande PlayStation 4 firmware update. Dit is firmware update 1.70 en deze zal de nodige nieuwe interessante features met zich mee brengen. Het enige wat tot op heden nog in het duister tasten is, is de releasedatum, maar er bestaat een kans dat de update op 30 april zal verschijnen.

Sony Japan had een vermelding over deze firmware update op haar community blog staan en daarbij stond de releasedatum 30 april vermeld. Deze is echter stilletjes weer weggehaald, maar mensen op het internet zijn altijd snel, dus we hebben de oorspronkelijke tekst nog voor je.

“At the booth there will be corners for you to experience the new features that allows to broadcast to the popular Nico Nico service from PS4, that will be implemented in the update coming on Wednesday, April 30th.”

De laatste regel in de bovenstaande tekst is inmiddels aangepast naar: “that will be implemented in a future update”. Of het direct om firmware 1.70 gaat is een beetje de vraag, maar dat lijkt op zich vrij logisch, want om aparte updates te gaan maken voor de PlayStation 4 is wat omslachtig.

Desondanks is een officiële bevestiging nog altijd een kwestie van afwachten.