Vanmorgen kon je al een nieuwe video van Watch_Dogs bekijken, maar dat is nog niet alles wat we je te tonen hebben. Er zijn verscheidene nieuwe video’s opgedoken die allemaal wel wat aan nieuwe footage bevatten. Allereerst kun je hierboven een video van het PlayStation Blog bekijken waarin verschillende ontwikkelteam leden hun zegje doen.

Daarnaast is er ook een vrij lange video verschenen die de multiplayer van de game toont. Vergaap je hieronder aan maar liefst negen minuten multiplayer footage.

Zoals al bekend zullen portable apparaten ook een rol gaan spelen in en buiten de game. Je zult met je tablet invloed op de game kunnen uitoefenen met de speciale Watch_Dogs applicatie en via deze applicatie zul je verschillende dingen kunnen doen. In één van de modi controleer je een helikopter waarmee je de speler op de grond moet observeren. Hoe langer je deze speler in de gaten blijft houden, hoe meer punten je krijgt.

Deze punten kun je vervolgens spenderen aan nieuwe hacks, zoals de mogelijkheid om verkeerslichten te hacken of de mogelijkheid om verschillende politie auto’s in te zetten. Ondertussen krijgt de speler op de console een verhoogde uitdaging waarbij hij een race parkour moet afleggen.

Dat is niet het enige wat er met mobiele applicaties gedaan zal worden. Ubisoft heeft namelijk ook nog een applicatie ontwikkeld die op basis van je Facebook statistieken bepaald in hoeverre je kwetsbaar bent voor hackers. Deze app zal elke afbeelding, contact, informatie en meer afspeuren om zo een lijst te creëren waar een hacker in potentie je account kan stelen.

Dit alles is in navolging van een eerdere sub-promotionele actie waarbij je eigen digitale schaduw centraal stond. Maar wees gerust, dit is puur bedoeld om gesprekken over de snel digitaliserende wereld te provoceren. De applicatie zal verder geen gevoelige data opslaan en het zal al zeker niet door Ubisoft gebruikt worden. Dit is dus puur eigen gebruik.