In Watch_Dogs heb je natuurlijk het hoofdverhaal en de multiplayer, maar de stad van Chicago zal ook een tal van minigames bevatten. Gamersyde had een interview met de creative director, Jonathan Morin, en vroeg of hij meer kon vertellen over de secundaire activiteiten. Morin gaf aan dat er zo’n 40 contracten in de game zitten die puur om het rijden met voertuigen draaien.

Op die manier kunnen spelers daar ook veel tijd in steken, maar Morin zei ook dat er meer dan 100 minigames in de game zitten uiteenlopend van poker, schaken en drankspellen. De wereld zit volgens hem vol met deze activiteiten waar je als speler veel geld mee kunt verdienen. Ook zul je digitale strips kunnen spelen wat meer onrealistische missies zijn.

Als laatste zijn er veel collectibles te verzamelen in de game, maar deze zal je niet zonder wat uitdagingen kunnen krijgen. De wereld van Watch_Dogs lijkt dus echt tjokvol te zitten met allerlei activiteiten naast de campagne. Dit is ook iets wat ze wilden bereiken met het uitstel en eind mei zullen we echt zien hoe dat heeft uitgepakt.