Watch_Dogs werd enkele jaren terug aangekondigd en vanaf dat moment keken velen reikhalzend uit naar de release die eind vorig jaar zou plaatsvinden. Helaas werd de game uitgesteld om het verder te optimaliseren en polijsten, maar nu 27 mei snel nadert is de release toch echt aanstaande.

Maar toch heeft het sinds de aankondiging relatief lang geduurd, zeker voor een bedrijf als Ubisoft dat relatief snel hun games na de aankondiging uitbrengt. De vraag is dan ook hoelang het gaat duren alvorens Watch_Dogs 2 gaat verschijnen. In een interview met Eurogamer vertelde creative director Jonathan Morin dat als ze een tweede deel gaan ontwikkelen dat het niet zo lang zal duren om te maken als dat bij het eerste deel het geval is geweest.

“Right now there is no such thing as a Watch Dogs 2,

“It’s certainly not going to be the same amount of time if we ever embark on such a journey. A big part of it was defining whatever Watch Dogs is. Once you have that starting point, then what becomes interesting is what players want more of – what comes next?”

Het zit hem voornamelijk in het creëren van een startpunt en met Watch_Dogs hebben ze dit startpunt nu gemaakt. Een vervolg op basis hiervan ontwikkelen gaat dan ook een stuk vlotter met als gevolg dat de game in verhouding een stuk eerder uit zal komen na de aankondiging dan het geval nu is met Watch_Dogs.