Firmware update 1.70 voor de PlayStation 4 zal op 30 april gaan verschijnen en daarmee komt er een einde aan het lange wachten. Deze update brengt een hoop nieuwe features met zich mee, waaronder het video bewerk programma SHAREfactory en de mogelijkheid om beelden direct vanaf de PlayStation 4 te capturen.

Dat is niet het enige aan belangrijke nieuwe mogelijkheden, firmware 1.70 zal namelijk naast een HD broadcast mogelijkheid voor Ustream diezelfde optie ook aanbieden voor Twitch. Daarbij krijg je gelijk ook de mogelijkheid om je beelden te archiveren, dit zal dan wel bij de partij zijn die je gebruikt voor het streamen, Ustream of Twitch.

Verder blijkt nu ook dat het chatkader is verplaatst, maar of dat een custom instelling is of een vaste aanpassing, dat is niet bekend. Afsluitend kun je hierboven nog een video bekijken die door Sony Japan Asia is vrijgegeven die firmware 1.70 demonstreert. Let wel, deze firmware wijkt iets af van de westerse versie vanwege de Nico Nico integratie, wat niet bij ons beschikbaar is.