Als de hoeveelheid spelers in het online gedeelte van een bepaalde game afneemt of als de opvolger al enige tijd uit is, dan zal op een gegeven moment de ondersteuning gestopt worden. Dit is bij een aantal PlayStation 3 games onlangs al gebeurd. Zo werden de servers van MAG, SOCOM: Confrontation en de Resistance gesloten.

De volgende in het rijtje is Gran Turismo 5, maar Sony doet het einde van het online gedeelte van deze racer inluiden in stijl. Er is namelijk een laatste evenement van start gegaan waarmee je de nodige leuke extra’s kan scoren. Dit laatste evenement is nu beschikbaar en zal op 30 mei eindigen.

In dit evenement zijn twee tracks beschikbaar, de Top Gear Test Track en de Nürburgring (24 uurs editie). Op de Top Gear track zul je gaan racen met een 2011 Mazda Roadster TC. Op de Nürburgring met een 2011 Nissan GT-R N24 Schulze Motorsport. De bedoeling is dat je een tijd neerzet op beide circuits.

Als je dit gedaan hebt, dan zul je tussen 2 en 29 juni met hetzelfde PlayStation Network account moeten inloggen en Gran Turismo 6 gaan spelen om vijf gratis auto’s te ontvangen. Dit zijn de onderstaande.

  • 2009 Abarth Grande Punto
  • 2011 Renault Sport Megane R.S. Trophy
  • 2008 Nissan Fairlady Z (Z34)
  • 2012 Tesla Motors Model S Signature Performance
  • 2012 Subaru S206 NBR Challenge Package

De Gran Turismo 5 servers zullen op 31 mei definitief gesloten worden, maar als je nog steeds online wilt racen dan kun je natuurlijk altijd overstappen naar Gran Turismo 6.