Zondag wordt de nieuwe Call of Duty van Sledgehammer Games officieel onthuld al kon je hier gisteren wel een eerste screenshot bekijken welke afkomstig is uit de komende editie van Game Informer. Zoals vaker met grote onthullingen gebeurt zijn de onthullingstrailer en de eerste screenshots nu al gelekt en door dit lekken heeft Activision het nodige inmiddels vrijgegeven.

Opvallend is dat Sledgehammer Games de moderne oorlogsvoering zoals we die nu kennen heeft gelaten voor wat het is en gekozen heeft voor een futuristische insteek van het verhaal. Dit uit zich ook in de titel Call of Duty: Advanced Warfare. Uit de trailer is op te maken dat gerenommeerd acteur Kevin Spacey een rol zal spelen in het verhaal. Dit werd al eerder bevestigd nadat Variety een visualizer gebruikte om een beeld uit de verschenen trailer te achterhalen. Kort daarop gaf Activision een audiotrack vrij, luister deze hieronder.

Zoals in de trailer naar voren komt draait het verhaal om een groep van PMC’s die geleid worden door het karakter van Kevin Spacey en die zich tegen de regering van Verenigde Staten hebben gekeerd. Dit sluit aan op het bericht van gisteren waar tevens een trailer te zien was waarin meer uitleg werd gegeven over Private Military Companies.

Verder is het interessant dat een aantal screenshots laten zien dat je in deze Call of Duty jumpsuits, cloaking devices en meer tot je beschikking hebt. Call of Duty: Advanced Warfare verschijnt op 4 november.

Update: Activision stuurde ons zojuist de onderstaande afbeelding toe. Hierop zien we een citaat van Jonathan Irons, de man achter Atlas.