Naughty Dog zal met The Last of Us Remastered haar debuut maken op de PlayStation 4 en dat biedt ons de kans om het prachtige avontuur van Joel en Ellie in volle ‘next-gen glorie’ te herbeleven. En voor Naughty Dog zorgt dit er weer voor dat zij sneller grip krijgen op de architectuur van de PlayStation 4.

In gesprek met GameFanatics zegt Naughty Dog’s Eric Monacellli dat zij na het afronden van The Last of Us op de PlayStation 3 pas de tijd hadden om de architectuur van de PlayStation 4 volledig onder de knie te krijgen. Mede daarom brengt Naughty Dog The Last of Us Remastered ook naar de PS4.

Want dat kan volgens Monacelli weer van invloed zijn op de ontwikkeling van toekomstige projecten van de studio. Daarnaast is het voor Naughty Dog gelijk de kans om een volledige HD versie van The Last of Us in 1080p af te leveren waar bovendien direct alle tot nu verschenen DLC bij zit.

“When the Last of Us wrapped on PS3 we had just started to get a handle on the PS4 architecture.”

“Internally, we felt that bringing The Last of Us over to PS4 might teach us some things about how we could get our game engine to work on PS4 and in doing so, would help us understand the architecture better for future projects. Also, The Last of Us for PS4 gives us a chance to provide a definitive version of the game in full 1080p with Left Behind and all core DLC included.”

Van The Last of Us Remastered voor de PS4 is nog niet bekend wanneer die precies zal gaan verschijnen, volgens de laatste geruchten zal dit ergens in juni zijn. Mogelijk dat Sony de E3 gebruikt om een definitieve releasedatum bekend te maken, wanneer dat het geval is laten wij het je natuurlijk gelijk weten.