Call of Duty is een serie waarvan de DLC in de afgelopen jaren telkens eerst voor de Xbox 360 verscheen. Dit kwam door de deal die Microsoft met Activision gesloten had, maar recent was er echter het gerucht dat er aan deze deal weleens een eind zou kunnen komen. Volgens een insider zou de PS4 het hoofdplatform zijn bij de ontwikkeling van de nieuwe Call of Duty (naar we nu weten, Advanced Warfare) en daardoor zou de DLC voortaan juist eerst voor Sony’s consoles gaan verschijnen.

Hoopgevende berichten voor Call of Duty fanaten met een PlayStation 3 of PlayStation 4, al kunnen we die hoop nu helaas weer de grond in boren. Microsoft heet namelijk via Xbox Wire bevestigd dat ook de nog te verschijnen DLC voor Call of Duty: Advanced Warfare eerst naar de Xbox 360 en Xbox One zal komen en daarna pas naar de PS3 en PS4.

“Call of Duty: Advanced Warfare, developed by Sledgehammer Games (co-developers of Call of Duty: Modern Warfare 3), harnesses the first three-year, all next-gen development cycle in franchise history, and again brings all add-on content first to Xbox.”

Hoewel dit niet direct iets zegt over de lengte van de deal tussen Microsoft en Activision is het toch jammer voor Call of Duty fans met een PlayStation die anders hadden gehoopt. Verdere details zijn nog niet bekendgemaakt, maar als we de afgelopen jaren aanhouden zal de DLC na de release voor de Xbox platformen vermoedelijk zo’n dertig dagen later voor de PS3 en PS4 verschijnen.

Tevens is er nog geen informatie bekend over een eventuele Season Pass die je direct verzekerd van alle nog te verschijnen content in de loop van volgend jaar, maar te verwachten is dat deze rondom de lancering ook beschikbaar gesteld zal worden.