Call of Duty: Advanced Warfare, de game is pas net aangekondigd en de informatiestroom lijkt onverminderd door te gaan. De Game Informer heeft zoals je inmiddels wellicht wel weet een cover story over deze game en hierin staan natuurlijk een hoop details. Die details uit het magazine zijn dankzij GameSpot op het web beland en hieronder de laatste details.

De game speelt zich af in 2054 en de situatie wordt omschreven als een globale 9/11. De gebeurtenissen in de game hebben namelijk effect op verschillende steden in de wereld en dat is te danken aan een terroristische organisatie die luistert naar de naam KVA.

Jij speelt als private Mitchell die in de game begint als een marinier, maar later door Will Irons (zoon van Jonathan Irons) gevraagd wordt om zich aan te sluiten bij Atlas. Mitchell gaat op de vraag in en wordt in een exoskeleton pak gehesen om ten strijde te trekken. Overigens is private Mitchell het enige speelbare personage in de game (singleplayer).

Terwijl je de singleplayer campagne doorspeelt zul je ervaringspunten opdoen in iedere missie en deze kun je vervolgens weer gebruiken om je EXO-pak te upgraden. Hiermee kun je onzichtbaar worden, muren beklimmen, boost dodgen, boosten naar cover, hoog springen, zweven in de lucht enzovoort.

Ook zul je een voertuig tot je beschikking hebben, deze draagt de naam Pitbull. Het is niet bekend of je dit voertuig op ieder moment kunt gebruiken. Verder zal de stem van Mitchell ingesproken worden door Troy Baker en de enige momenten waarop hij in-game wat zegt is in cut-scènes.

Als laatste zal de game nog een coöp modus bevatten, maar inhoudelijk werd daar nog niets over prijsgegeven en de soundtrack zal verzorgd worden door Harry Gregson-Williams.