Minecraft is zonder enige twijfel een daverend succes en uiteraard wilt ontwikkelaar Mojang die lijn doorzetten. Niet heel verwonderlijk dus dat deze creatieve game ook naar de PlayStation 4 en PlayStation Vita komt. Die taak is overgedragen aan 4J Studios om de ports goed te laten functioneren. Mojang heeft nu aangegeven dat deze versies nu ook de topprioriteiten hebben voor de nabije toekomst.

Daarnaast zijn ze bij Mojang ook nog bezig met een patch voor de PlayStation 3 versie van Minecraft. De nieuwe 1.06 patch zal compatibiliteit verschaffen voor onder andere het Sweet Candy Texture pack en een aantal skins en thema’s. Dat Sweet Candy Texture Pack tovert overigens de hele wereld om in een Hans & Grietje setting, mocht je geïnteresseerd zijn en heb je de PlayStation 3 versie.

Er is tot nu toe nog geen exacte datum gegeven waarop je de wereld van Minecraft kunt betreden op je PlayStation 4 of Vita, maar in elk geval zal het voor september zijn. Iets wat al in de eerder gemelde richtlijn werd aangegeven. In elk geval laat de game niet heel lang meer op zich wachten!