Trophy hacking steeds een grotere bedreiging voor het PlayStation Network

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4b02c86520f50.jpg

Iets waar waarschijnlijk menig gamer al eens van heeft gehoord, wordt al een grotere bedreiging voor het PlayStation Network. We hebben het hier over trophy hacking, een manier waarop savegames gemanipuleerd worden door op gemakkelijke wijze een groot aantal trophies vrij te spelen. Fuel, Call of Duty: Modern Warfare 2 en SOCOM: Confrontation zijn enkele voorbeelden van games die door middel van een gehackte savegame trophies laten poppen. Neem bijvoorbeeld het filmpje hieronder, maar liefst 45 trophies die geunlockt worden via FUEL in minder dan 3 minuten. Waar andere mensen zichzelf in het zweet werken verschijnen er steeds meer hacks om automatisch trophies te kunnen unlocken. En Sony? Die laat nog steeds niks van zich horen terwijl dit soort hacks al een flink lange tijd bestaan. Het grootste probleem is alleen nog wel, dat men al handiger wordt in het aanpassen van savegames en dus zo steeds meer games straks gekraakt kunnen worden.

En Sony kennende zal er ongetwijfeld weer niemand verbannen gaan worden, zelfde met de Modern Warfare 2 hacks. Iedereen die cheat op Xbox Live kreeg een ban aan zijn broek, maar Sony laat dit soort mensen lekker hun gang gaan. Iets wat ongetwijfeld ook weer met de trophy hacks gaat gebeuren en dit terwijl het probleem als en alsmaar groter wordt. Tevens is er ook nog een vorm van mensen die hun game saven alvorens een hele moeilijke trophy, en deze dan weer op het net gooien zodat iedereen deze met gemak kan halen. Maar de manier waarop je alleen maar een savegame hoeft te laden en dat alles dan geunlockt wordt, is nog steeds wel de meest misselijkmakende.

55 reacties

 1.    45 XP
  Xx-JFK-Jr-xX's avatar

  ik vindt het echt zo zielig dat mensen dit doen

 2.    2 XP
  Black Death's avatar

  Erg als je zo maar aan je trophies kunt raken waar is het plezier van het spelen dan nog, en waar blijft sony om deze te bannen?

 3.    85 XP
  gerbxcore's avatar

  best zielig.

 4.    589 XP
  tovenaar's avatar

  best zielig dat mensen zich druk maken om die zielige trophies.
  je speelt die game toch voor de ervaring.. niet voor die zoethoudertjes..

 5.    533 XP
  fazzel100's avatar

  Om trophies moeten ze niet bannen want het zijn maar trophies kom op, Maar het hacken moet wel aangepakt worden.

 6.    168 XP
  Mowie24's avatar

  Waarom zou Sony deze mensen moeten bannen dan?
  Trophy’s zijn er om de spelduur van een game te verlengen en enigzins ook leuker te maken. Zo gaan mensen die games langer spelen om meer trophy’s te halen. Als mensen dan dit gaan hacken, wat best dom is, so what? Je krijgt toch geen geld ofzo voor het aantal trophy’s dat je hebt. Dus laat die gasten maar die trophy’s hacken, wat heeft Sony eraan te verliezen? Wat heb jij eraan te verliezen? Dus helemaal niks

 7.    77 XP
  LaurenBots's avatar

  @Mowie24:

  Helemaal met je eens!

 8.    239 XP
  watnoukanniet's avatar

  Dit zijn de mensen die ook de korstjes van hun brood niet opeten.
  Als je gelukkig wordt omdat je meer trophies hebt dan ik,
  Zeg ik;
  Succes met je leven!

 9.    41 XP
  Nyokki's avatar

  en daarvoor zijn er dus Copy protected save files.

 10.    1106 XP
  ferrariking's avatar

  @fazzel100:

  mee eens 😉
  ik heb ook niet veel trophies boei 😛

 11.    580 XP
  GVeyron's avatar

  Heel apart. Zo heb je een 4 mensen die streng er tegen zijn en daarna komt er iemand die durft echt zijn mening te geven en is er voor en zo is de rest er ook weer voor :P.

  Ik vind gewoon dat Sony de savedata beter moet beveiligen en dat je bijvoorbeeld niet zomaar 45 trophies in 3 minuten kan halen, want dan weet je sowieso dat diegene hackt. Laat Sony een maximum inschakelen van 3 trophies in 5 minuten, want je hebt bepaalde bronzen trophies die je heel snel kunt halen. En ze moeten ervoor zorgen dat geen enkele savedata meer kopieerbaar moet zijn.

 12.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  @Nyokki: of developers die wel zo slim zijn om de save goed te beveiligen
  dit licht over het algemeen aan de kant van de developer

 13.    359 XP
  Ernesto!'s avatar

  Dit is niet leuk meer ohja het was nooit leuk…

 14.    3761 XP
  vinnie1234's avatar

  Ag tis jammer als mensen het doen 🙁 Dan is de kik van de trophies er tog af?

  Al mogen ze er wel 1 voor infamous maken :$ moet nog 1 brokstuk die maar niet te vinden is :'(!

 15.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  Laat sony maar wat bij hun naam/profiel neer zetten, zodat iedereen kan zien dat die gene ze niet eerlijk verdiend heeft, staan ze meteen voor schut. Kunnen ze zelf beslissen of ze een andere profiel aan maken ,of leuk verder gaan spelen onder het gemerkte profiel.

 16. Anoniem -   
  rs's avatar

  waar maak je je druk om, als je serieus waarde hecht aan die dingen moet je maar eens bij jezelf nagaan waar het eigenlijk om gaat…

 17.    6677 XP
  Myx's avatar

  Pas als er echt leaderbord waren enzo zou ik het wel kut vinden, nu vind ik het mr zielig van die mensen. Maar sony moet sowieso wat strenger worden.

 18.    1919 XP
  ddvos's avatar

  Als je iemand ziet die alle trophys heeft van een game dan is de kans groot dat hij een hacker is en dat moet je hem dan ook duidelijk maken

 19.    524 XP
  Glennps3's avatar

  het maakt toch totaal niet uit of iemand 100% heeft of 50%
  laat ze maar doen maar iemand ervoor bannen is overdreven.

 20.    454 XP
  arwin1993's avatar

  straks zijn alle savegames beveiligd ….

 21.    557 XP
  Tjoe's avatar

  Zeer triest maar liever dit dan online cheaters

 22.    591 XP
  dajez's avatar

  lol waarom bannen???? zolang dat dit alleen offline gebeurt heeft niemand er eigelijk last van toch?

 23. Anoniem -   
  Younistyle's avatar

  Niet dat ik dit goedkeur… maar who cares?
  Mij kan het echt niet schelen als jantje pietje 1200 trophy’s heeft omdat hij heeft gecheat… Ik vind het leuk om ze te verzamelen en that’s it…

 24.    1 XP
  dcgeoff's avatar

  Is zeker weten zielig, maar ze liegen en bedriegen enkel zich zelf. Online cheaters heb ik minder begrip voor, want er zijn altijd mensen die dan de dupe zijn van je handelingen…

  Zegt ook veel over die dat het doen. Het leuke van het spelen is er dan wel vanaf zeker??

 25.    1402 XP
  Selec1's avatar

  Jullie missen beetje het punt.
  Wanneer iemand zijn trophies hacked heeft dat meteen invloed op ieder ander op PSN. Hierdoor ontstaat er namelijk een soort trophy-inflatie waardoor trophies niks meer waard zijn.
  Als straks iedereen in jou vriendenlijst zijn trophies heeft gehacked en jij niet. Hoe wil je dan nog gaan kijken hoe goed iemand in een game is? Of wie het snelste de platinum heeft.

  Nog erger word het wanneer je niet zeker weet of iemand zijn trophies heeft gehacked.
  Door dit soort ongein worden trophies niks meer waard.

  *kijkt naar Killermen*

 26.    337 XP
  dicapo's avatar

  Ik had er nog nooit van gehoord, maar het is wel triest!

 27.    1267 XP
  luctheman's avatar

  Bij Sony durven ze ook helemaal niks te doen, stelletje watjes, alleen maar bang dat ze klanten kwijtraken… wat een geldwolven.

 28.    121 XP
  Afrotastic's avatar

  Je kan zien als iemand gehacked heeft, want dan heeft hij extreem veel trophies in een korte tijd gehaald, wat dus niet kan…

 29.    266 XP
  KiefDelicious's avatar

  Vind je het heel raar dat Microsoft wel Hackers aanpakt! Voor hun service moet je namelijk betalen en PSN is gratis. Het komt daar altijd weer op neer. Het is ook nooit goed we verwachten goeie support van sony maar gaan klagen als we moeten gaan betalen voor online gaming! beetje krom he, Ik zeg ik betaal wel want dan moet Sony wel support geven, ipv de ander kant op te kijken en zich vooral bezig houden met nutteloze dingen (HOME).

  Online gaming op de PS3 zuigt hard vergeleken met de Xdoos, en nee ik ben geen Fanboy maar het is gewoon zo, waarom kan bijv microsoft vanaf de xdoos 1 wel party chat (voice) hebben en wij nog steeds niet een goed systeem op de PS3 hebben om met je maten te spelen. Sony is heel goed om dingen te verkopen, kijk zie dit Music en films in de PSN store, een motion controller, een of andere picture gallerij waar niemand op zit te wachten en wouw kijk HOME, en vervolgens laten ze belangrijke dingen links liggen of maken zie die half af. waar blijft bijv de internetradio die wel op de PSP zit?

  maarja daar gaat het hier niet om, ik moest het alleen even kwijt want ik ben erg teleurgesteld in SONY!

  Greetz

 30.    228 XP
  Obvious's avatar

  @KiefDelicious:

  Jij wilt Sony support geven? Wat een domme actie van jou zeg. Waarom zou je Sony support geven? Deze gasten hebben helemaal geen support nodig. Het enig wat wij gebruikers willen is dat we op een goede, beveiligde netwerk zitten op een console met top notch grafische beelden. Dat is ook wat we krijgen…in zoverre dat de servers van PS het aan kan. Ga jij je support maar geven aan Sony, domkop.

 31.    260 XP
  AngelEmiel's avatar

  Kijk, als mensen dit willen doen, ok, waarom niet? Dit betekent niet dat jij dit ook persé moet doen! In het echte leven zijn er ook mensen die overal makkelijk vanaf komen.

  Als je het niet leuk vind om zo je trophies te krijgen en gewoon het spel ook echt 100% gespeeld wilt hebben voor je alle trophies hebt, dan moet je dit niet kijken.

  @tovenaar: En dit is idd waar, waarom moet je een spel spelen voor de trophies? Die zijn er om je een goed gevoel te geven, niet om je naar een spel te lokken, al denken sommigen dat wel helaas…. Je speelt een spel omdat je het leuk vind.

  In de tijd van de PS2, XBOX en Gamecube waren er niet eens dingen zoals de Trophies/Achievements die je online kon vergelijken, dus lul niet zo en stop met deze onzinnige topics!

 32. Anoniem -   
  DarkShou's avatar

  Het hele idee van Trophies halen valt nu weg. Je hebt jezelf er alleen maar mee mocht je zo je trophies willen halen. Het is hetzelfde als een Trofee stelen, ten eerste wat heb je eraan, je hebt totaal geen gevoel van; goh dat heb ik zelf behaald, lekker!

 33.    51 XP
  Animal's avatar

  Ach.. ieder moet maar de keuze voor zichzelf maken of hij dit wilt doen of niet.
  Ik persoonlijk vind het veel te leuk om een game zelf platinum te halen, haal ik veel meer genoegdoening uit.. maarja sommige mensen zijn lui/minder skilled/whatever en vinden het nodig om op deze manier hun e-status aan te dikken.
  Ik zie Sony hier zelf niet echt snel wat aan doen omdat ik denk dat je op deze manier wellicht nog meer games gaat verkopen ook 🙂

 34.    473 XP
  mickje12's avatar

  Maakt mij niet uit dat mensen dit doen!
  Ik wil gewoon eerlijk mijn tropheën verdienen, maar als hun dit zo willen doen, mag het van mij…

 35. Anoniem -   
  Anonymous's avatar

  Dit zijn developer fouten.

 36. Anoniem -   
  84.25.78.48 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Ik kan me nog herinnneren dat ik Killzone 2 platinum haalde man wat was ik blij. Nu 12 platinums verder boeit het me niet eens meer.
  moet Resistence 2 nog eentje maar omdat ik er geen zin in heb om 10000 kills te maken heb ik hem een paar maanden geleden verkocht. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om savegames te downloaden..!
  Forget it.!
  Nu speel ik een spel 1 a 2 keer haal een zo hoog mogelijk percentage Trophies en dan ga ik verder.
  Kan me nog herinneren dat Sony ooit zei dat je je Trophies in Home kon gebruiken voor Goodies.
  Wat me leuk lijkt is als je voor een bepaalde trophie in de Store wat mag downloaden _O_

  Van mij mogen ze iedereen die cheat of hacked bannen.
  Ik had er al een hekel aan in de Counterstrike tijd

 37. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  Nou, mijn grootste ergernis aan hacks is dat veel mensen hun internetverbinding eruit trekken, als ze bv een wedstrijd verliezen bij Fifa 10. Zo kom je nooit aan je platinum. Het telt dan wel als winst in je statistieken, maar hij telt niet mee voor de trophy van 100 wins. Ik zit er dus ook sterk aan te denken om zo’n Fifa hack te gaan gebruiken. Al is het alleen al maar uit frustratie.

 38.    168 XP
  Mowie24's avatar

  @luctheman:

  waar slaat dat nou weer op dan, iedereen zit te zeiken dat Microsoft zo snel mensen banned en Sony doet gewoon niks( omdat deze trophy hack niet eens de moeite waard is om op te lossen, kunnen beter hun tijd besteden aan andere dingen), is het weer niet goed.
  Als Sony nou mensen ging bannen is het weer van “Aah kut Sony, stelletje homo’s etc etc”
  Het is ook nooit goed!

 39.    992 XP
  rickaa12's avatar

  zo dit wordt vaak bekeken xD

 40.    266 XP
  the_stigo55's avatar

  @Nyokki: ja klopt maar ik vind het maar dom om het te hacken. Als ik geen platina kan krijgen van een game laat ik het gewoon ik geef niet veel om trophies tenzij het me favoriete game’s zijn
  maar dan hoef ik het ook niet te hacken.

 41. Anoniem -   
  Jaws's avatar

  Is dit ook mogelijk met Uncharted 2? Had namelijk het spel 2x uitgespeeld om alles te halen maar heb er 2 gewoon niet gekregen terwijl ik ze wel had gehaald. Heb wel de trophy voor 100 schatten maar niet voor 90 schatten(?) en 70 kills met de SAS 12 ook niet gekregen.. Voor mij bied dit dus wel uitkomst!!!

 42.    188 XP
  JeFF_717's avatar

  Lekker boeiend,je kan toch verder niks met je trophies. Het is leuk om ze te verzamelen maar dat is ook alles.

 43. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  ach ja er is een oplosing voor dit groote probleem
  door de savegame niet meer tekopieren wel licht is het ook gelijk het einde van de all dat gehack met trophies en door ander mans savegames niet meer tegebruiken en zo dat echt zelf voor je trophies moet spelen.

 44.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Ik denk dat Sony nu druk bezig is met verschillende abonnementen maken 😉

 45.    266 XP
  KiefDelicious's avatar

  @ Obvious

  Toch wel moeilijk he, GOED lezen? Mischien is het handig als je de volgende keer eerst het hele verhaal doorleest voordat je zulke opmerkingen plaatst!

 46.    27 XP
  Gulzt's avatar

  post #25 Selec1
  Eindelijk iemand die wat verder kijkt dan z’n neus lang is. Goed opgemerkt Selec, dat is precies waar het omdraait.

  Mensen hou toch op jullie onbegrip te uiten over het nut van trophies. Niets in het leven is nuttig, het hangt er altijd vanaf wat voor waarde je zelf aan dingen toekent. Respecteer dan dus ook dat er mensen competitie voeren over trophies.
  Ik vind het zelf hartstikke boeiend om te zien hoeveel gamers het geduld en de vaardigheid hebben om Söldner X uit te spelen bijvoorbeeld. Of wie het is gelukt om de platinum te halen voor Demon’s Souls. Ik zou het echt heel jammer vinden als ik dat niet meer in een oogopslag kan zien, omdat ik eerst moet nagaan (als dat al kan) of er sprake is van cheating of niet.

  Daarnaast zou ik het strontvervelend vinden als mensen mij aan zouden zien als cheater. Ik heb bijna al m’n games op 100% gehaald en over een maand of twee is me dat – naar verwachting – voor al m’n games gelukt. Zonder cheats of glitches!

 47. Anoniem -   
  Shadow's avatar

  Nou ik heb er zelf ook 1 gebruikt voor fifa 09 voor de 50 ur trophy.
  Reden was heel simpel , me ps3 was gecrasht met al me save files , van resident evil 5 (hoefde 2 missie`s voor platina ), street fighter 4 en fifa 09.

  Owjah mensen die hier reageren zeker de helft glitch of liegt.

 48.    442 XP
  rwss's avatar

  Het is jammer dat mensen aan de trophies willen komen door vals te spelen,
  het is veel leuker om de trophies zelf te unlocken in de games en dit zorgt er ook voor dat je alles in een game te zien krijgt, dat is ook zo bedoeld door de ontwikkelaars van de games.

  Sorry Shadow maar er zijn ook eerlijke mensen die wel games
  en games inhoudt op een eerlijke manier door lopen, helaas ben jij iemand van die helft die dit niet doet, ongeacht of je ps3 gecrasht is, jij bent gewoon een cheater en vals speler,
  dit vindt ik jammer.

 49. Anoniem -   
  Shadow's avatar

  @rwss:

  Lol 50 uur ? had nog 1 wedstrijd moeten spelen voordat me ps3 kapot ging.
  Dus omdat ik hem heb misgelopen en dan even gebruik , was een savefile van een andere ps3 bij me thuis , die nog 10 wedstrijden moest maar ok

  leuk dat je me een cheater noem maar ik gebruik geen cheats , gebruik gewoon een savegame die ik zelf heb gemaakt en ben dus valsspeler 😛 me eigen file en ben vals speler 🙁 ( was backup file )
  Mare ik heb 5 spellen platium en die heb ik eerlijk gehaald , kijk als ik het bij alle spelle deed dan mag je me in het hoekje plaatse van zielepoten , mare werd gewoon genaait meer niet.

 50.    148 XP
  romain1213's avatar

  Ik ken der genoeg die dat hebben gedaan met cod6 mw2 alle trophies voor special ops *kijkt naar tiptop_nl*

 51.    442 XP
  rwss's avatar

  Shadow, het fijt dat je geen cheats gebruik maakt nog niet dat
  je niet een cheater bent, cheaten betekent namelijk vals spelen,
  bovendien is de save data alemaal gebonden aan de ps3 waar deze
  op aan gemaakt wordt dus het overzetten vand save data van PS3-A
  naar PS3-B is ook vals spelen, bovendien op deze manier trophies
  verkrijgen is dus technisch gezien wel cheaten ongeacht of jij op
  beide ps3’s het zo ver hebt gehaald in de game.

  Helaas werd je ook niet genaaid, er werd aleen even terug gekomen
  op je eigen geschreven tekst, cheaten kan op veel verschillende
  manieren en bovendien trek ik ook niet
  in twijfel of je dan wel/niet door zelf te spelen de trophies
  in de games zelf hebt vrij gespeeld, daar moet Sony samen
  met de ontwikkelaars van de games maar op toe zien en het feit dat
  dit niet gebeurt is gewoon een refelectie aan Sony en de onwikkelaars
  hoe ze de zaken op orden hebben.

  Ik hoop dat ze in de toekomst alle save data gaan beveiligen tegen
  dit soort misbruik en dat de misbruikers goed worden aan gepakt.

 52.    495 XP
  patrick3's avatar

  Wel geak dat dit mogelijk is dit is niet alleen met fuel mogelijk maar ook met een socom en meer… inderdaad best wel triest dacht dat dit nep was dus ik heb het getest met een game en het werkt ook nog dus van mij mogen ze dit wel oplossen want dit gaat natuurlijk nergens over… btw trophys boeien mij ook geen fuck want ik heb er niks aan… maar ik vind het toch wel maf dat het nog altijd mogelijk is om dit te doen en ook in games dat gecheat! we moeten toch is is een keer een punt bereiken dat het gewoon niet meer mogelijk is???

 53. Anoniem -   
  Shadow's avatar

  @ rwws , savefiles zijn account gebonden ps3 verbonden bij spelle waar je ze niet kan kopieren. Die je wel kan kopieren zijn account gebonden.
  hoe ken ik nou vals spelen als ik op me eigen account een game speel op 2e PS3 , als me eerste ps3 kapot is. En als die gemaakt is terug overzet om verder te gaan waar ik gebleven was op me 1e ps3 , ben jij dom ofzo.

  Want deze mensen doen is vals , hun pakke iemands anders zijn savefile.
  Ik ga verder op me eigen savefile want daar is het kopieren voor , een backup maken voor als je ps3 kapot gaat en da heb ik gedaan en das voor jou vals ? Sry hoor maar dan ben je echt niet goed bij je hoofd.
  Van me eigen ps3 A naar eigen PS3 B , is geen vals spelen.
  Maar van mijn ps3 naar jou ps3 das vals spelen.

 54.    63 XP
  Nasty-Toilet-Man's avatar

  Wat is het doel hiervan? Ikzelf ben ook een redelijke trophy hunter, maar dit geeft toch geen voldoening of ben ik gek. Al zit ik een week achter de zelfde trophy aan dan ben ik trots op mezelf omdat ik hem heb gehaald.

  Sony moet het gewoon blokkeren dat je bij je savegames kan.

 55. Anoniem -   
  bruce's avatar

  kun je als je 3.41 hebt met heel veel illigale trophies na update 3.65 gewoon syncen?