Driveclub, een onderwerp van veel gesprekken, maar nu de releasedatum vaststaat en het PlayStation Plus Edition debacle is opgelost kunnen we ons weer focussen op de inhoudelijke zaken en vandaag hebben we een aantal nieuwe interessant details voor je. Allereerst weten we nu hoeveel de game in zal nemen op de hardeschijf, dit is ongeveer 20GB.

Progressie systeem – Door te spelen zul je faam verwerven en hiermee zul je in level kunnen stijgen. Elke keer als je in level stijgt zul je beloond worden met een nieuwe auto. Je kunt overigens sneller auto’s bemachtigen, maar dit zal je dan geld kosten (microtransacties). Faam kopen is niet mogelijk.

Offline voortgang – Je kunt de game offline spelen hoewel de focus op online gameplay ligt. Als je enige voortgang offline geboekt hebt, dan zal deze voortgang gesynchroniseerd worden met de server zodra je online gaat, dus je zult niet bepaalde races opnieuw hoeven te doen.

DLC – Er komen nieuwe auto’s en tracks naar de game na de release en er is een mogelijkheid tot een Season Pass. De inhoud van deze Season Pass is op dit moment echter nog niet concreet bepaald door Evolution Studios.

Twee edities – De game zal in twee edities verschijnen, een retailversie en natuurlijk de PlayStation Plus editie/digitale versie. Er zijn geen plannen voor een Special, Limited of Collector’s Edition.

KERS en DRS – Je zult bij de McLaren P1 de KERS en DRS handmatig kunnen controleren terwijl je aan het racen bent.

Tot zover de laatste details. Gisteren kon je twee nieuwe video’s van de racer bekijken. Als je die gemist hebt dan kun je hier terecht.