Vigil Games was een studio die toebehoorde aan THQ en werkte aan de Darksiders franchise. In deze franchise zijn tot op heden twee delen verschenen, maar het oorspronkelijke plan was om vier delen te maken naar aanleiding van de vier ruiters van de apocalypse. Men is dus halverwege, maar het geheel is uit elkaar gevallen door het faillissement van THQ begin vorig jaar.

Nordic Games heeft via een veiling de rechten van de Darksiders franchise opgekocht daar waar Vigil Games in Austin (Texas, US) door Crytek is ingelijfd als Crytek Austin. Een nieuw deel zal dus hoogstwaarschijnlijk door een nieuwe studio ontwikkeld worden met Nordic Games als uitgever.

Die uitgever hebben we echter niet meer over de Darksiders franchise gehoord, maar er is toch een teken van leven. Joe Madureira, designer, heeft via Facebook diverse vragen van fans weten te beantwoorden en hier gaf hij ook antwoord op de vraag hoe het er met Darksiders franchise voor stond.

Het antwoord was dat de franchise niet dood is en dat Nordic Games graag verder wilt met de franchise. Verder hoopt hij dat er binnenkort meer bekendgemaakt gaat worden.

“DS is not dead!!! The new owner, Nordic seems very committed to continuing the series. As far as my involvement, I can’t say at this point. Hopefully we will all have exciting news about the franchise soon!!!!!!”