Soms kan het snel gaan. Nog geen maand geleden hintte Codemasters voor het eerst naar een ‘GRID 3′. Nu, een aankondiging, screenshots en wat trailers later, weten we dat GRID: Autosport over een week of zes in de winkels zal liggen. Na de drie video’s van gisteren bomvol gameplay is er opnieuw een trailer door Codemasters vrijgegeven. Hierin wordt één van de vijf race-discipline’s die het spel zal bevatten, te weten Touring Cars, onder de loep genomen. Aan het woord verschillende coureurs die je een indruk geven wat racen in deze discipline inhoudt en wat het uniek maakt.

Het Touring Car Championship, of kortweg TOCA, is een discipline waar Codemasters wel raad mee weet. Tussen 1997 en 2006 bracht de Engelse uitgever 6 delen uit. Drie op de PS1 en drie op de PS2. De vraag om een nieuwe game, expliciet gericht op dit onderdeel van de autorace-sport, is in de jaren erna groot gebleven en Codemasters heeft deels aan de vraag voldaan door Touring Cars op te nemen in het vorig jaar verschenen GRID 2.

Echter, de geruchten van eerder dit jaar die de hoop op een nieuwe TOCA aanwakkerden, gevoed door een tweet van coureur Matt Neal (ook te zien in bovenstaande video), lijken toch tot stand te zijn gekomen door Matt’s medewerking aan GRID: Autosport. Een échte, nieuwe TOCA-game is daarmee waarschijnlijk nog ver weg.