The Crew is de open-wereld racer waarmee Ubisoft deze herfst de harten van de racefans voor zich wil winnen. Het was aanvankelijk de bedoeling dat The Crew nog begin dit dit jaar zou verschijnen, maar in plaats daarvan stelde Ubisoft de game destijds uit. Inmiddels weten we dat The Crew nog deze herfst zal gaan uitkomen en daarmee wellicht in dezelfde periode als Driveclub in de winkelrekken komt te liggen.

Je kunt dus wel stellen dat er aardig wat tijd is gaan zitten in de ontwikkeling van beide games. Via de website Route 909 leren we dat The Crew zelfs al zes jaar in ontwikkeling is. Dat is behoorlijk lang – extreem lang zelfs – zeker als je bedenkt dat de game pas vorig jaar op de E3 werd aangekondigd. Maar goed, ook aan die ontwikkeling komt een eind en dat is over slechts een paar maanden.

Overigens is nu wel de tijd aangebroken voor fans om met de game aan de slag te gaan. Vanaf 16 mei (morgen dus) zullen er verspreid over acht verschillende wereldsteden gaming centers staan waar bezoekers de kans krijgen om alvast een vroege versie van de The Crew te spelen. Tevens worden er op al deze locaties verschillende evenementen georganiseerd waarbij spelers het in crews tegen elkaar opnemen. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kan je hier het complete programma terugvinden evenals de locaties waar deze evenementen gehouden worden. Helaas valt de Benelux buiten de boot.