Ubisoft heeft zojuist Far Cry 4 officieel aangekondigd en deze game zal op 20 november verschijnen voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en PC. Dit nieuwe deel is wederom een first person shooter en hierbij zul je weer een exotische open-wereld voorgeschoteld krijgen.

Ubisoft Montreal werkt samen met Ubisoft Red Storm, Toronto, Shanghai en Kiev om deze game te ontwikkelen. De eerdere geruchten blijken ook te kloppen, want de game speelt zich af in Kyrat wat een adembenemende, levensgevaarlijke en woeste regio in de Himalaya’s is. Deze regio staat onder druk van een zelfbenoemde koning en tot zover rijken de eerste details.

Dan Hay, executive producer, had er het volgende over te vertellen:

โ€œNa het succes van Far Cry 3 wilden we de franchise naar een hoger niveau tillen en een game creรซren die spelers zou verrassen en de verwachtingen van fans zou overtreffen”[…]”Door de unieke setting, krijgen wij het gevoel dat Far Cry 4 gaat opvallen als first-person shooter en kunnen we niet wachten om meer van de game te laten zien in de aankomende maanden.”

De game zal je van te voren kunnen reserveren en als je dat doet krijg je een gratis upgrade naar de Limited Edition. Deze editie bevat ‘Hurk’s Redemption’, dit zijn drie singleplayer missies met Hurk uit Far Cry 3 in de hoofdrol. Verder bevat deze editie nog het typische Hurk geweer, de harpoen ‘The Impaler’.

Tijdens de E3 persconferentie van Ubisoft op de E3 zullen de eerste beelden getoond gaan worden en hieronder de box-art.