Watch_Dogs heeft zoals bekend met uitstel te maken gehad, maar dit lijkt nauwelijks tot geen effect te hebben op gamers die een pre-order hebben en hadden staan. Sterker nog, Watch_Dogs is het nieuwe IP van Ubisoft met de meeste pre-orders in de geschiedenis van de ontwikkelaar en uitgever, zo heeft Ubisoft bekendgemaakt. Tony Key, senior vice president of sales en marketing bij Ubisoft, had hier het volgende over te zeggen:

“These strong pre-orders are a clear indication of players’ anticipation and excitement for Watch Dogs.”

“The teams have worked tirelessly to ensure that players will enjoy a top quality game with enormous scope, and we can’t wait to get the game into their hands.”

Dat Ubisoft een groot vertrouwen heeft in Watch_Dogs als franchise blijkt wel uit een verwachting die de uitgever uitsprak tijdens een meeting met investeerders. Ubisoft verwacht namelijk dat Watch_Dogs het zelfs beter gaat doen dan de eerste Assassin’s Creed. GamesIndustry becijferde dat Watch_Dogs dan de 6.3 miljoen verkochte exemplaren die er tot nu toe van Assassin’s Creed zijn verkocht, moet zien voorbij te streven.

Of dit daadwerkelijk gaat lukken moeten we afwachten al is ook de CEO van Ubisoft, Yves Guillemot, vrij overtuigd van het succes van Watch_Dogs op langere termijn getuige zijn uitspraak.

“We expect it to become a major heavyweight of the industry”

Watch_Dogs zal op 27 mei verschijnen voor de onder andere de PlayStation 3 en PlayStation 4, tevens mag je rondom deze datum onze review verwachten.