Na eerdere teasers deze week heeft Guerrilla Games vandaag de Incercept uitbreiding voor Killzone: Shadow Fall aangekondigd. Dit is een coöp uitbreiding die speelbaar is tot maximaal vier spelers. In deze coöp modus moet je samen met je medespelers Helghast transmissies onderscheppen en naar je thuisbasis brengen. Ondertussen zul je ook de Helghast op afstand moeten houden en als je dit lang genoeg weet vol te houden, kan er een hacking uplink opgesteld worden.

Om dat te bewerkstelligen zul je allereerst goed moeten samenwerken, maar daarnaast heeft iedere speler in het team ook zo zijn of haar eigen skills naargelang de klasse die ze kiezen. Als team zul je met vier man de volgende rollen in combat vertolken; assault, marksman, medic en tactician.

Tijdens het spelen geeft de teamscore aan hoever je bent met het opzetten van de hack uplink en hier draag je aan bij door vijanden te doden, je mogelijkheden te gebruiken en het terug veroveren van plekken die door de Helghast zijn bezet. Afhankelijk van hoe je het doet zul je beloond worden met artillery strikes en jetpacks.

De coöperatieve modus brengt tevens een viertal arena maps met zich mee die zijn gebaseerd op locaties uit de singleplayer. De content zal in juni gaan verschijnen en is daarbij gratis voor Season Pass houders. De content zal later dit jaar ook nog als stand-alone ‘game’ uitgebracht worden, maar een release hiervan is nog niet bekend.