Far Cry 4 werd vorige week officieel aangekondigd en daarbij werden gelijk pre-order details bekendgemaakt evenals dat de game op 20 november in de winkels zal liggen voor de PlayStation 4 en andere platformen.

Meer details over de game zijn we nu te weten gekomen via een een pre-order webpagina voor de game, die vreemd genoeg weer offline is gehaald. Maar het internet is snel, zo heeft AllGamesBeta de details vlug overgenomen, komen ze.

Kyrat is een klein land dat verborgen ligt in de Himalayas en dit land is kenmerkend door zijn tradities en geweld. Je zult in de game spelen als Ajay Ghale die naar Kyrat reist om de laatste wens van je moeder te vervullen.

Helaas kom je in een burgeroorlog terecht dat veroorzaakt is door het onderdrukkende regime van de dictator Pagan Min. Aan jou om deze dictator een lesje te leren en hem van zijn troon te stoten. hierbij krijg je de vrijheid in een grote open-wereld, waarbij gevaar en onvoorspelbaarheid de boventoon voeren. Elke beslissing heeft effect en elke seconde is een verhaal.

Veel details zijn het niet, maar het geeft ons al een beter idee wat we van het verhaal kunnen verwachten. Ubisoft zal op de E3 de eerste beelden van de game gaan tonen.