EA Sports UFC zal exclusief verschijnen op de ‘next-gen’ consoles en het is de allereerste keer dat EA Sports de uitgifte doet van de game. Voorheen werd dit gedaan door THQ, maar door het steeds dichterbij komen van het faillissement van THQ, is de franchise destijds overgenomen door EA. Nu zijn we zelf nog niet razend enthousiast geworden van de screenshots en video’s van de game, aangezien THQ de lat toch behoorlijk hoog heeft gelegd.

De bovenstaande video is één van de vele uit de gameplay series, waar steeds meer video’s van online zullen komen. De game oogt wat flets en toch niet zo heel realistisch als dat we hadden gehoopt van een ‘next-gen’ game. Het kan uiteraard zijn dat de gameplay ijzersterk is, dan hoor je ons verder niet meer zo snel klagen over de grafische aspecten van een game.

Ook bracht EA het nieuws naar buiten niet elk jaar met een nieuwe UFC-game te komen, iets waar EA sowieso niet bekend om staat. Men wisselt bij EA franchises het liefst om de zoveel jaar af, met FIFA, NHL en Madden als uitzondering. Maar games zoals Battlefield, Fight Night en NBA Live kennen geen vaste periode van uitgifte.