Dat Rockstar inmiddels werkt aan een ‘next-gen’ titel is eigenlijk geen geheim meer, het blijft voorlopig alleen nog de vraag of het hier gaat om een ‘remake’/heruitgave van een al bestaande titel (GTA V) of om een geheel nieuw IP. Het blijft dus voorlopig gissen naar wat we kunnen verwachten. En dat maakt dit nieuws er des te interessanter op.

Uitgever Take Two, waar Rockstar onder valt, heeft namelijk een trademark aangevraagd op ‘City Stories’ en dat brengt natuurlijk weer behoorlijk wat speculatie met zich mee. Logisch zou kunnen zijn dat dit duidt op een volgende handheld versie van GTA, aangezien we eerder natuurlijk al GTA: Vice City Stories en GTA: Liberty City Stories hebben gehad die uitkwamen voor de PSP en verschillende smartphones.

Zoals GameSpot suggereert zou het hier ook kunnen gaan om nieuwe DLC voor GTA V, al kan het ook zijn dat Take Two alleen de rechten op de naam ‘City Stories’ wil vastleggen en dat het verder niet met een nieuwe game te maken heeft. Een onderwerp waarover we voorlopig alleen kunnen speculeren al weten we dus wel dat we in 2015 een nieuwe titel van Rockstar kunnen verwachten.