De PlayStation 4 is nog maar net uit en het lijkt er op dat er al een nieuw model aan zit te komen evenals voor de PlayStation 3. Sony heeft namelijk twee nieuwe ‘Computer Entertainment Systems’ geregistreerd bij het ministerie van communicatie en informatie technologie in Indonesië.

Het betreft hier de registratie van CUH-1106A en dit is een PlayStation 4 model, aangezien de huidige Aziatische PlayStation 4 geregistreerd staat onder CUH-1006A. Numeriek gezien zou het hier om een evolutie moeten gaan en als we naar het verleden kijken ging de PlayStation 3 van CECH-2001A naar CECH-2101A. Het verschil tussen die modellen was dat het nieuwe model een 40nm RSX grafische chip kreeg als vervanger van de 65nm in de CECH-2001A.

In dat opzicht lijkt het er op dat Sony een nieuw model in de maak heeft dat wat zuiniger is, maar details daaromtrent moeten we eventjes afwachten. Het is overigens relatief snel na de release van de PlayStation 4 wat een grote verandering zo goed als uitgesloten maakt.

Daarnaast is er nog een tweede systeem met de code CECH-4306CH geregistreerd en dat lijkt een evolutie te zijn van het PlayStation 3 Super Slim model te zijn. Opvallend is dat de PlayStation 3 Super Slim, de 12GB versie althans, bij vele grote retailers is uitverkocht. Op het moment dat bepaalde modellen nergens niet tot nauwelijks meer te verkrijgen zijn, is dat veelal een teken dat er een nieuw model of type komt ter vervanging.

Tot dusver is het bovenstaande niet bevestigd door Sony en speculatie op basis van logische gegevens en het verleden, maar wellicht dat Sony snel met een verklaring of aankondiging komt. Verwacht in ieder geval geen spectaculaire vernieuwingen.