http://youtu.be/eKrf97qljs4
Na een eerder opgedoken gerucht welke Deep Silver snel wist te bevestigen en de twee teasers van eerder vandaag is Metro: Redux nu officieel aangekondigd. Deze uitgave bevat Metro 2033 en Metro: Last Light die beiden geoptimaliseerd zijn voor de PlayStation 4.

Metro 2033 is opnieuw opgebouwd door middel van de nieuwste versie van de 4A Engine en daardoor heeft die game qua gameplay en graphics hetzelfde niveau als Metro: Last Light – dat grafisch ook van een update is voorzien. Grafisch is het behoorlijk geoptimaliseerd, zo is de belichting meer geavanceerd, het weer is dynamisch, de personages kennen meer detail, de animaties zijn verbeterd evenals dat er meer dynamische destructie is en verbeterde rook, licht en particle effecten.

Ook qua gameplay zijn er forse verbeteringen gemaakt, zo is de AI nog beter, de combat en stealth systemen zijn verbeterd alsook de handling van de wapens, welke nu superieur genoemd wordt. Bovendien heeft men de besturing van Metro: Last Light in Metro 2033 geïmplementeerd. Verder wordt in deze uitgave een tweetal nieuwe speelstijlen geïntroduceerd, dit zijn ‘Survival’ en ‘Spartan’.

  • Survival – Je vijanden zijn dodelijker, je hebt minder resources en het herladen duurt langer.
  • Spartan – Je bent behoorlijk sterk door diverse combat skills en je hebt een forse hoeveelheid aan resources.

Ook keert de Ranger modus terug in beide games waarbij de HUD is weggehaald en hardcore regels van toepassing zijn. De resolutie waarop de heruitgave zal draaien is 1080p en tevens is bevestigd dat de game een framerate van 60 frames per seconde kent.

Een releasedatum voor Metro: Redux hebben we nog niet, maar Deep Silver heeft aangegeven dat Metro: Redux deze zomer moet gaan verschijnen. Je kunt deze uitgave zowel als één pakket in de winkels kopen voor rond 40 euro, ook kun je ze los via het PlayStation Network aanschaffen tegen een prijs van rond de 20 euro. Met deze aankondiging werd ook gelijk een trailer vrijgegeven evenals wat screenshots, zie hierboven en onder.