4J Studios heeft Minecraft voor de PlayStation Vita en PlayStation 4 al geruime tijd in de maak en het laatste wat ze lieten weten rondom een releasedatum was; ‘ergens deze zomer’. Nu is men wat meer concreet, want zowel de PlayStation Vita als PlayStation 4 versie zal in augustus op het PlayStation Network gaan verschijnen.

Bezitters van de PS3 versie van Minecraft zullen straks gratis de PS Vita versie kunnen binnenhalen. De game valt namelijk onder Cross-buy, maar dat is niet het geval met de PS4 versie. Als je die versie wilt hebben en je bent al in bezit van de PS3 versie, dan kun je upgraden voor rond de vijf euro – deze upgrade mogelijkheid is een jaar actief.

Als je de game helemaal niet hebt, maar één van de twee versies gaat kopen, dan zal het je rond de twintig euro gaan kosten. De PS Vita en PS4 versies zullen daarbij alle features kennen die ook in de PS3 versie te vinden zijn en je kunt tevens gebruik maken van Cross-platform saven. Dit werkt niet met de PS4 versie, maar wel zul je werelden van de PS3 versie kunnen importeren in de PS4 versie.

Ook zal alle downloadbare content die is verschenen voor de PS3 versie compatible zijn met de PS Vita versie. Hetzelfde geldt voor de PS4 versie, maar dan in iets mindere mate omwille van licentie obstakels die hiermee gemoeid zijn.

Als laatste, de PlayStation 4 versie zal de mogelijkheid bieden om aanzienlijk grotere werelden te creëren.