Bij de PlayStation 3 duurde het lang alvorens deze winstgevend werd voor Sony en dat had deels met de ontwikkelkosten van de Cell chip te maken. De PlayStation 4 doet het wat dat betreft een stuk beter, want dat platform is nu al winstgevend voor Sony.

Tijdens een Sony Corporate Strategy Meeting vertelde Kaz Hirai hieromtrent het volgende;

“From a profitability perspective, PS4 is also already contributing profit on a hardware unit basis, establishing a very different business framework from that of previous platform businesses.”

In deze uitspraak wordt gerefereerd aan de enorme verliezen die Sony maakte rondom de PlayStation 3. De verwachting was overigens dat Sony voor een langere tijd verlies zou maken op de PlayStation 4, omdat Sony vorig jaar in september aangaf dat het verlies enkel goed gemaakt kon worden door gamers die bij hun console games kochten en PlayStation Plus lid werden.

Hirai heeft tevens tijdens deze meeting aangegeven dat Sony erg veel vertrouwen heeft in de console getuige zijn uitspraak dat het waarschijnlijk is dat de PlayStation 4 de verdiensten van de PlayStation 2 zal gaan overtreffen.

“It is likely that PS4 will become the platform which exceeds the profits earned with PS2”

Met meer dan 155 miljoen verkochte PlayStation 2’s is dat de populairste console aller tijden en de PlayStation 4 is daar nog ver vandaan. Toch verwacht Sony voor het einde van dit fiscale jaar 17 miljoen PlayStation 3’s en PlayStation 4’s te verkopen. En met al ruim 7 miljoen verkochte PlayStation 4’s is de start in ieder geval voortreffelijk verlopen.