Gamers uit de hele wereld kunnen al een tijdje aan de slag met de PlayStation 4. Nou, bijna iedereen dan. Terwijl wij al ongeveer een half jaar genieten van de nieuwste console van Sony, is de PS4 in China nog niet te koop. Daar lijkt nu verandering in te komen.

Vele jaren was het in China volgens de wet verboden om consoles op de markt te brengen, maar niet zo heel lang geleden werd deze regel echter afgeschaft en mogen ook de Chinezen gewoon genieten van het gamen op consoles. Buitenlandse bedrijven, waaronder Sony dus, mogen echter niet zelf hun console verkopen in China. Sony is daarom een samenwerking aangegaan met het Chinese bedrijf Shanghai Oriental Pearl Co. Met deze samenwerking is het dus mogelijk voor Sony om de producten ook in China te verkopen.

Er is nog niet bevestigd welke consoles er precies in China verkocht zullen worden al lijkt de PlayStation 4 een logische keuze, aangezien de console in andere delen van de wereld enorm populair is. Sony noemt China een aantrekkelijke markt. Wanneer de eerste consoles van Sony in China verkocht zullen worden is ook nog niet bekend.