PSX-Sense op de E3 2014, wat gaan we doen? – Nog even en dan is het weer zover. De jaarlijkse week die helemaal in het teken staat van de nieuwe games en dat allemaal te danken aan de Electronic Entertainment Expo in Los Angeles. Ook dit jaar zijn we weer aanwezig om daar de persconferenties bij te wonen, de nieuwste games te bekijken een feestje te bezoeken en meer. Zo langzamerhand zijn wij er als redactie helemaal klaar voor dus het is de hoogste tijd om eens nader te specificeren wat we gaan doen.

De persconferenties

Traditiegetrouw begint de E3 op maandag (9 juni) en dit is de dag van de persconferenties. In de ochtend is Microsoft als eerste aan de beurt gevolgd door Electronic Arts die om 12.00 uur lokale tijd (21 uur in Nederland) haar persconferentie zal houden. Deze show duurt een uur en zal zes nieuwe games bevatten. Omwille van die reden is het natuurlijk uitermate spannend wat ze ons gaan brengen, want ‘nieuwe games’ staat gelijk aan een verrassing.

Wel is EA de afgelopen jaren qua invulling van de persconferentie een one-trick-pony, dat is althans onze ervaring, want een uur lang trailers is eigenlijk het hoofdingrediënt van hun show. Dat neemt niet weg dat het wel erg interessant kan worden en dat is natuurlijk te danken aan de belofte van zes nieuwe games.

Na EA is Ubisoft aan de beurt en Ubisoft wist er de afgelopen jaren een behoorlijke show van te maken. Met name omdat ze in 2012 met Watch_Dogs uit het niets kwamen en in 2013 met The Division. De line-up van Ubisoft voor de E3 is bekend, maar ze zullen ongetwijfeld weer een grote verrassing uit de mouw schudden. Wel moet je naar Aisha Tylor kijken die de hele show aan elkaar zal rijgen, maar of je daar heel blij mee moet zijn… ach, smaken verschillen.

Het meest interessante van de persconferentie dag is natuurlijk de persconferentie van Sony. Ubisoft begint om 00.00 Nederlandse tijd en diep in de nacht, namelijk om 03.00 uur, zal Sony los gaan met haar persconferentie. Die duurt meestal een uur tot anderhalf uur en wederom is het een verrassing wat ze gaan doen. Dat Sony er een mooie show van zal maken mag wel duidelijk zijn. Het is alleen te hopen dat zij de persconferentie van vorig jaar weten te overtreffen die veruit de beste in jaren was.

Goed, de eerste dag bestaat vooral uit persconferenties en dat is voor de redactie aan het thuisfront een gekkenhuis. Al het laatste nieuws zul je hier op PSX-Sense terug kunnen lezen terwijl de redactie ter plaatse heerlijk op z’n gemak de shows bijwoont. Wel mag je uiteraard na afloop (in de loop van dinsdag 10 juni) een video verwachten waarin we even kort alle persconferenties doorspreken en onze hoogtepunten met jullie delen.

De E3 en onze afspraken

De afgelopen vier weken zijn we volop aan het plannen geweest met alle uitgevers om er zo voor te zorgen dat we de nieuwste games kunnen gaan bekijken. Dat is voortreffelijk gegaan, want op nog een paar details na zit onze planning prop en propvol. We hebben afspraken staan met Activision, Ubisoft, EA, Disney, Square Enix, Bethesda en nog veel meer. Maar net zoals vorig jaar spenderen we het overgrote deel van de dinsdag bij Sony en dat is niet zonder reden.

Sony heeft altijd zeer prettig een aparte (rustige) booth voor de Europese pers en hier kunnen we op ons gemak alle nieuwe games bekijken voor de PlayStation 3, PlayStation 4 en PlayStation Vita. We nemen hier logischerwijs natuurlijk alle tijd voor zodat jij zeer snel alles kan lezen over de grootste najaarsknallers van Sony of de games die in het voorjaar van 2015 uit gaan komen. Wat we precies bij Sony mogen verwachten is zoals ieder jaar weer een verrassing, maar zin hebben we in ieder geval.

Overigens hopen we ook dat Project Morpheus aanwezig is, zodat we eens een keer goed kunnen testen hoe deze virtual reality bril zich weet te vertalen naar een unieke ervaring. Maar, zoals al gezegd, de Sony booth is ook voor ons nog een verrassing dus of Project Morpheus aanwezig is moeten we afwachten. Wel mag je uiteraard de nodige previews en video-previews verwachten en een virtual reality video, waarin we dieper op Project Morpheus ingaan, mits deze aanwezig is.

Onze planning zit zo goed als vol en dat betekent dat wel eigenlijk min of meer elke grote titel wel gaan bekijken die zijn weg gaat vinden naar de PlayStation 3, 4 en/of Vita. Tijdens de E3 hebben we het erg druk met het rennen van hot naar her om alle games te bekijken, maar we beloven je dat je dagelijks een preview van een triple-A game hier op PSX-Sense zult kunnen lezen.

Onze aanwezigheid vertaalt zich in….

Iedereen die PSX-Sense al wat langer volgt weet dat we ieder jaar tijdens de E3 een enorme hoeveelheid nieuws plaatsen, dat zal deze E3 niet veel anders zijn. Vanuit Los Angeles mag je ook het nodige aan content verwachten. Zo is Tarek van plan om je geregeld te voorzien van een blog van zijn persoonlijke belevenissen. Tussendoor lees je previews van de grote titels die we spelen en bekijken.

Natuurlijk mag je ook de nodige video-items verwachten vanaf de beursvloer en hier zitten zowel nieuwe items als terugkerende items bij. Daarnaast raden we je tevens aan om Facebook, Twitter en YouTube in de gaten te houden voor korte video tussendoortjes die we niet hier op de site plaatsen. Verder zal Roel via Twitter zijn ervaringen delen. Het zij in korte tweets over een bepaalde game of juist foto’s, zodat je ook achter de schermen het één en ander te zien krijgt.

We proberen ook dit jaar de E3 weer zo goed mogelijk te verslaan en hoewel je voor het dagelijkse nieuws sowieso hier op PSX-Sense terecht kunt trachten we je ook een goed beeld te geven van de gehele show zodat je niets mist. De E3 van vorig jaar was gericht op de nieuwe generatie consoles, deze zijn nu uit dus deze E3 gaat weer om de games draaien en wij kunnen niet wachten om te zien welke mooie toekomst de PlayStation 4 en Vita nog voor zich hebben. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in, jullie ook?